Hírek

Ismét légióst cserélt a SZOVA-Trend Optika KC Szombathely NB I-es kosárcsapata

2013. február 12., 17:06

A szombathelyiek szerződést bontottak a hátvéd poszton szereplő Janou Rubinnal, akinek a helyére Brian John Staffordot igazolták a sereghajtó Debrecen gárdájából.

Ismét légióst cserélt a SZOVA-Trend Optika KC Szombathely NB I-es kosárcsapata

Nem váltotta be a hozzá fűzött reményket a SZOVA-Trend Optika KC kosárcsapatában az a Janou Rubin, aki még január elején érkezett a szombathelyi együtteshez. Az amerikai hátvéd egyhe túlzással a sárga-feketék történetének egyik leggyengébb légiósának bizonyult, így nem csoda, hogy a vasi klub alig valamivel több mint egy hónap után szerződést bontott vele és Brian John Staffordot igazolta a helyére.

Bencze Tamás vezetőedző, SZOVA-Trend Optika KC
"Brian mellett az szólt, hogy Magyarországon játszik, azaz játszott most már 2 hónapja és ez alatt 18 pont körüli átlagteljesítményt tudott hozni támadásban és előkészítésban is sok szerepet vállal, illetve a védekezése is jó."

A 23 esztendős 193 centiméter magas Stafford akárcsak a távozó Rubin, hátvéd poszton szerepel. Az amerikai kosaras az elmúlt időszakban a Debrecen csapatában pattogtatott, melyben 12 mérkőzésen lépett pályára. Meccsenként  17,5  pont, 3 lepattanó és 2 gólpassz volt az átlaga.

Brian John Stafford kosárlabdázó, SZOVA-Trend Optika KC
"Amikor Magyarországra jöttem az első mérkőzésemet a Falco ellen játszottam. Nagyon kemény meccs volt. Jó edzője van a csapatnak. A célom az, hogy győzelmekhez segítsem a csapatot. Mindent szeretnék megcsinálni, amit az edző mond."

A SZOVA-Trend Optika KC frissen igazolt légiósa már edzésbe is állt új állomáshelyén. Az amerikai játékos élesben pénteken öltheti magára először a vasiak sárga-fekete mezét, amikor a csapat Nyíregyházán játszik majd bajnoki mérkőzést.