Hírek

Ismét fölényesen győzte le a SZOVA-Trend Optika KC a Factum Sport Debrecent

2013. március 14., 17:59

A szombathelyiek ezúttal 107-57-re verték azokat a hajdúságiakat, akik ellen bő két héttel korábban 130:42 arányban diadalmaskodtak.

Ismét fölényesen győzte le a SZOVA-Trend Optika KC a Factum Sport Debrecent

A sorsolás szeszélyének köszönhetően a középszakasz második körében az a debreceni csapat látogatott Szombathelyre, melyet a SZOVA-Trend Optika KC bő két hete az alapszakasz hajrájában 130:42 arányban szabályosan a földbe döngölt. A hajdúságiak ezúttal megúszták egy kisebb vereséggel: most csak ötven ponttal, 107:57-re kaptak ki az Aréna Savariában. A mérkőzésen a sárga-feketék szinte tetszés szerint érték el pontjaikat, a debreceniek nem késztették komolyabb erőbedobásra Kálmán Lászlóékat.

Váradi Benedek kosárlabdázó, SZOVA-Trend Optika KC
"Talán az előző találkozóra azért fejben jobban fel tudtunk készülni, hiszen ott tét volt nekünk, hogy mennyivel nyerünk. Mert nem volt mindegy, hiszen  a gólkülönbség a Sopron ellen számított volna. Ezeket a különbségeket láttam most. Igazából taktikailag fegyelmezetten játszottunk a harmadik negyed végéig."

A szombathelyi csapatban komoly  szerepet kaptak a fiatalok. A 18 esztendős Simon Kristóf személyében egy újoncot is avatott a vasi gárda.

Simon Kristóf kosárlabdázó, SZOVA-Trend Optika KC
"Nagyon jó érzés volt a pályán lenni. Tényleg az első mérkőzésem volt. Örülök, hogy a csapathoz tartozhatok és a hét eleje óta velük készülhetek. Tényleg nagyon jó érzés volt. A srácok abszolút segítettek, mert  ez volt az első meccsem.  Mindig mondták, hogy ne izguljak, menni fog minden."

A SZOVA-Trend Optika KC jelenleg az alsóház tabellájának első helyén áll, ami azt jelenti, hogy a teljes mezőnyt figyelembe véve hetedik. A sárga-feketék legközelebb április 6-án lépnek pályára, amikor  a Nyíregyháza csapatát fogadják az Aréna Savariában.