Hírek

Ismét a tánc fővárosa volt Szombathely

2022. szeptember 22., 10:06

A koronavírus-járvány okozta kényszerszünet után ismét a tánc fővárosa volt Szombathely: 55. alkalommal rendezték meg a Savaria Nemzetközi Táncversenyt. A jubileumi alkalomból a vasi megyeszékhelyen rendezték meg a latin-amerikai táncok Európa-bajnokságát. A nap végén magyar sikernek örülhetett az Agora sportház közönsége.

Ismét a tánc fővárosa volt Szombathely

Zsámboki Marcell - elnök, Magyar TáncSport Szakszövetség
- Ahogy a műsorvezetőktől is már hallottuk 55 év azt gondolom, hogy egy gyönyörű szép idő egy ember életében is, hát még a táncos társadalom körében, amelyet talán Európában csak az egykori táncfesztivál előz meg.

Ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg Zsámboki Marcell az 55. Savaria Nemzetközi Táncversenyt. Gondos előkészületeket követően a honi szakszövetség, a Savaria TáncSport Egyesület és a szombathelyi önkormányzat összefogásából valósult meg az 57 éves múltra visszatekintő verseny, amely kis kihagyás után csábította Vas megyébe a legjobb táncosokat.

Horváth Soma - alpolgármester
- Két év kényszer kihagyás után, immár 55. alkalommal kerül megrendezésre a Savaria Nemzetközi Táncverseny. A szombathelyieknek, nekünk egy nagyon nagy öröm és azt hiszem, hogy nagyon nagy élmény is, mikor a csinos hölgyek, elegáns urak érkeznek a városunkba és kápráztatnak el bennünket tánctudásukkal. Azt hiszem, hogy azért is különleges az idei, mert 11 ország 18 profi tánc párosa méri itt össze tudását az Agora Művelődési és Sportházban.

A Savaria Nemzetközi Táncverseny ezúttal a latin-amerikai táncok Európa-bajnokságának is otthont adott, tovább fokozva az izgalmakat. A verseny selejtező körrel vette kezdetét, majd 12 páros folytatta a küzdelmeket a középdöntőben. A szervezők kísérőprogramokról is gondoskodtak, bemutatkoztak a szolnoki breaktáncosok, akikkel akár már a következő olimpián is lehet találkozni. A késő estébe nyúló fináléban hat páros lépett parkettre a végső győzelem reményében.  A nézők legnagyobb örömére magyar siker született a táncversenyen. A Latin Európa-bajnokság győztese az Váradi Martina-Andrea Silvestri páros lett, míg a szombathelyi Lorigo TáncSport Egyesület színeiben induló Balogh-Laskovits Petra és Gombkötő Balázs az előkelő 14. helyen végzett.