Hírek

Ismert személyiségek nyílt levélben javasolják Lenkai Nórát polgármesterjelöltnek

2024. február 09., 19:59

Ismert személyiségek nyílt levélben javasolják Lenkai Nórát, az ELTE Savaria Egyetemi Központ rektori biztosát polgármesterjelöltnek a Fidesz-KDNP szombathelyi szervezete számára. Az aláírók szerint Szombathely 2019 óta lemaradt a kormánypárti vezetésű megyeszékhelyekhez képest, és a hátrányt úgy lehet ledolgozni, ha a város új, a kormánnyal együttműködő polgármestert választ. A posztra Lenkai Nórát tartják legalkalmasabbnak.

Ismert személyiségek nyílt levélben javasolják Lenkai Nórát polgármesterjelöltnek

A nyílt levelet személyesen juttatták el tegnap délután a Savaria Fórum szerkesztőségébe, azt 31-en írták alá, köztük jelenlegi jobboldali önkormányzati képviselők, civil szervezeti vezetők, orvosok, művészek, sportolók. A teljes névsor megtekinthető a savariaforum.hu oldalon. Mint írják: 2019 óta növekvő aggodalommal figyelik a város eljelentéktelenedését, lemaradását a kormánypárti vezetésű megyeszékhelyekhez képest. Szerintük úgy lehetne újra gyors fejlődési pályára állni, ha a város kormánnyal együttműködő polgármestert választ, aki képes elnyerni mind a nemzeti érzelmű, mind a baloldali, mind a civil szavazók szimpátiáját. Ezért az új polgármesternek tekintélyes, eddigi munkájában sikeres, Szombathelyt építő, és a város iránt elkötelezett, erős szociális érzékenységű, makulátlan életúttal rendelkező, a pártpolitika világán kívülről érkező személyiségnek kell lenni. Az említett szempontok alapján Lenkai Nórát tartják a legalkalmasabb jelöltnek, aki szerintük a szombathelyi felsőoktatást felvirágoztató tevékenységével bőségesen bizonyította vezetői képességeit.

Bár a Fidesz-KDNP hivatalosan még nem nevezte meg polgármesterjelöltjét és képviselő-jelöltjeit, a kiszivárgott információk szerint Lenkai Nóra lehet Nemény András ellenfele a június 9-i önkormányzati választáson.

A civilek kiállására az ELTE Savaria Egyetemi Központ rektori biztosa a vaol.hu-nak így reagált, idézem: "Végtelenül megtisztelő, hogy Szombathely közéleti személyiségei gondoltak rám és érdemesnek találnak arra, hogy elinduljak Szombathely polgármesteri székéért. A feladat rendkívül nehéz, fontos és felelősségteljes. Pontosan ezért, mielőtt a végleges döntésemet meghozom, életem legfontosabb személyeivel, a családommal megbeszélem. Addig is mindenki szíves türelmét kérem!"