MNB - 2
MNB

Hírek

Irodaépületeket vesz bérbe a Reményik

2016. augusztus 18., 13:56

Öt évre bérbe veszi a Reményik-iskola a közelében található volt irodaépület néhány helyiségét, hogy így oldják meg átmenetileg a teremgondokat. A felújítással sietniük kell, hiszen egy osztály már két hét múlva itt kezdi meg az új tanévet.

Irodaépületeket vesz bérbe a Reményik

Nemrég még az egyik legnagyobb szombathelyi elektronikai nagyvállalat dolgozói jártak ki-be ezen a kapun, de a Szent László király utcai épület hamarosan új funkciót kap. Leendő gazdája csütörtökön vette át az ingatlant.

Lendvai Ferenc - elnök, gazdasági és városstratégiai bizottság
“Három évvel ezelőtt köttetett meg a szerződés az Epcos és a város között, ugye a város megvásárolta a volt Epcos-területet. TOP-forrásból fogjuk ezt felújítani, erre komoly tervek készültek, de az irodaépület ezen hasznosításban nincsen bent. Tehát az irodaépületben jelen pillanatban egy iskola fog működni az alsó szinten.”

Az utca túloldalán működő Reményik-iskola így szeretné átmenetileg megoldani teremgondjait. Ettől a tanévtől már minden évfolyamon két-két osztály tanul, és a főépületben már nem férnek el. Bizottsági hozzájárulással ezért öt évre bérbe veszik a régi irodaépület néhány helyiségét.

Sátory Károly - igazgató, Reményik-iskola
“A jelenlegi helyzetben három pici teremről van szó, ebből kettőt szeretnénk összenyitni, ez a teendő. Ki kell vennünk egy válaszfalat, ami természetesen nem tartófal. Nagyon fogunk sietni a munkálatokkal, hiszen szeptember elsejére nekünk ide be kell ültetni a gyerekeket.”

Nemcsak a jövőbeni tanterem kialakításáról, hanem a fűtésről is gondoskodni kell, hiszen az épületben jelenleg csak a vezetékek elfagyását tudják megakadályozni. Ez a megoldás nem végleges egyébként, mert az intézmény hosszú távon saját területén tervez bővítést, ezzel kapcsolatban egy pályázatot is benyújtott már, csak az eredményre várnak.