Hírek

Így nyílt meg pénteken az adventi vásár a Fő téren

2022. november 21., 16:44

A karácsonyi forgatagban elsőként Nemény András polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd elkezdődtek a színpadi programok is.

Így nyílt meg pénteken az adventi vásár a Fő téren

Megtelt a város szíve péntek délután, rengetegen érkeztek a Fő térre, hogy ünnepi hangulatba kerüljenek. Az adventi vásárt Nemény András nyitotta meg: kifejezte örömét, hogy idén is teljes lehet a karácsonyi vásár Szombathelyen, és kigyúlhatnak az ünnepi fények.


Nemény András polgármester
“Ma először gyúlnak fel ezek a csodálatos fények, úgyhogy az, hogy ugyanazon a színvonalon tudjuk megtartani mint korábban, az leginkább a szombathelyieknek köszönhető. Annak az erős közösségnek, aki az első hívószóra egyből jelentkezett, és nagyon sok vállalkozó azt mondta, hogy szeretnének adni a szombathelyieknek, és, hogy beszállnak a díszkivilágításnak a költségeibe, hogy azoknak az embereknek, akik egyébként a karácsonyban a mostani nehéz helyzetben nem tudnak annyi mindent megadni a családjuknak, vagy saját maguknak, ők is ha kijönnek ide a Fő térre, akkor érezzék azt a hangulatot."

Ismét teljes fényárban tündököl a Fő téri szökőkút, mögötte a padon ül egy kivilágított rénszarvas, a Mikulás szánja ismét várja a gyerekeket, és az óriásgömb is pompázik a Városháza előtt a felajánlásoknak köszönthetően.

Hajdu Krisztián
“Minden évben kijövünk az adventi vásárba, elsősorban a gyerek miatt is, illetve szeretjük ezt a hangulatot, a kivilágítás meg maga ez a fíling.”

Az első színpadi műsort a Bölcsődei Kórus adta a vásáron.

A vendéglátós pavilonokban megtalálhatók a klasszikus ételek és italok: sül az ízletes kolbász, lehet lángost enni, felmelegíthetjük magunkat forraltborral, teával és forrócsokival is. Az árak magasabbak, mint tavaly, ennek ellenére a nyitó estén sok volt a vendég.

Bernáthné Frivaldszky Mária
"Tulajdonképpen én minden évben erre jövök keresztül, mert igazság szerint öröm az egész. Mert azért a munkát is kell dicsérni, tehát azért tesznek érte. Nem szabad úgy gondolkodni, hogy azt hiszik, most itt van, ennek van előmunkája igazság szerint. Nagyon tetszik, tehát többször jövünk, hát mi tulajdonképp itt most itt vagyunk 6-an 8-an, mi a barangolók vagyunk. Általában 10-12-en szoktunk lenni, és mindig együtt, és ma megfogadtuk, hogy megnyitjuk mi, hogy mindegyikünk iszik egy deci vörösbort."

A karácsonyi vásár mindennap nyitva áll az érdeklődők előtt. A fényfüzéreket a takarékosság érdekében 23 órakor kapcsolják le. A műsorok ezen a hétvégén is folytatódnak, helyi együttesek lépnek színpadra. A héten felépítik az óriás adventi koszorút a Berzsenyi téren, az első gyertyagyújtásra szombaton fél 5-kor kerül sor ökumenikus szertartás kíséretében.