Hírek

Idén már ötödik alkalommal tartottak komplex takarítási akciót a Joskar-Ola városrészen

2024. május 23., 15:20

Idén már ötödik alkalommal tartottak komplex takarítási akciót a Joskar-Ola városrészen. Ma délelőtt a Barátság utca 2-20. tömbbelsőben dolgoztak a SZOVA és a Szompark munkatársai: füvet nyírtak, söpörték a burkolt felületeket és a csatornát is kitisztították.

Idén már ötödik alkalommal tartottak komplex takarítási akciót a Joskar-Ola városrészen

Időben tájékoztatást kaptak a lakók arról, hogy ma délelőtt takarítás lesz a Barátság utcai tömbbelsőben, a közterület-felügyelet reggel lezárta a parkolót. Szinte nem is maradt autó a munkaterületen, így a dolgozók jól tudtak haladni.

Kelemen Krisztián - önkormányzati képviselő

"Az idei évben ez az ötödik komplex takarítás a városrészen. Kezdődött az aluljáróval február elején, majd két időpont volt a Vásárcsarnok környékének takarítására, utána a Hajnal, Ősz és Nyár utca került sorra, most pedig itt vagyunk a Barátság utca 2-20. tömbbelsőben."

Gépekkel és kézi erővel takarították a SZOVA munkatársai a parkoló burkolatát, a seprőgép több kört is tett a területen.

A parkoló autókra rálógó faágakat a Szompark munkatársai levágták, összeszedték és platós autóval elszállították. A játszótér melletti zöldterületen füvet nyírtak.

Eltávolították az évek óta lerakódott szennyeződést a csatornából és átmosták a rendszert.

Kelemen Krisztián - önkormányzati képviselő

"Nagyon pozitívak a visszajelzések, a lakók hálásak, hiszen takarítás után sokáig megmarad a tisztaság, a por, és öröm erre járni."

2020 óta szokás városszerte a komplex tavaszi és őszi utca-, tér- és parkolótakarítás, a SZOVA és a Szompark gépparkját folyamatosan fejlesztették, hogy teljeskörűen tudják elvégezni a munkát. A lezárások révén a gépek oda is bejutnak, ahová a parkoló autók miatt egyébként nem tudnának.