Hírek

Idén is volt Ökomajális

2017. május 15., 13:54

Hulladékból készült játékok, gyermekrajz-kiállítás, főzőverseny - széles palettán kínált programot a Nyugat-dunántúli Környzetvédelmi Központ Közhasznú Alapítvány által szervezett Ökomajális. A nagyobb cégek játékos formában mutatták meg a gyerekeknek, hogy ők mit tehetnek a természetvédelemért.

Idén is volt Ökomajális

Kovács Tamás - minőségbiztosítási osztály, IQOR
“Itt is látszik, hogy mindent ilyen újrahasznosított dolgokból készítettünk, például itt a palánk is ilyen maradék csővázas rendszerből, illetve a hozzá tartozó labdákat csomagolási hulladékból készítettük.”

A cégek és a civil szervezetek mutatták be, mit tesznek, illetve a lakosság mit tehet a környezet védelme érdekében. Lengőteke, ötödölő, torpedó, szerelgetés, de napelem és számos bútor is készülhet a felesleges anyagokból.

Sáfár Miklós - műszaki szolgáltatásvezető, BPW
“A célunk az, hogy már fiatal kortól rászoktassuk, ráneveljük a gyerekeket a hulladékok ésszerű hasznosítására, és ahogy látható is, itt a standunkon minden valamifajta hulladékból készült.”

Az Ökomajálist ötödik alkalommal szervezte meg a Nyugat-Dunántúli Környezetvédelmi Központ Közhasznú Alapítvány. Elsősorban a gyermekeket tekintik célcsoportnak.

Mészáros György - kuratóriumi elnök, Nyugat-Dunántúli Környezetvédelmi Központ Közhasznú Alapítvány
“A cégek olyan játékos vetélkedőket szerveznek, melyekkel a környezettudatos nevelést is szolgálják. Ez azt is jelenti, hogy a gyermekek betekintést nyerhetnek a cégek életébe is, és az utánpótlás az itt van.”

A több száz résztvevő mintegy két tucatnyi standnál talált érdekességeket. Közben nem csak tudásuk gyarapodott, hiszen a legügyesebbek ajándéktárgyakat is kaptak.