Hírek

Idén is megrendezte a Haladás VSE kézilabda szakosztálya a fiúk számára kiírt Szent Márton Kupát

2022. november 21., 16:39

A Sportkomplexumban megtartott erőpróbára öt általános iskola tizenegy csapata lépett pályára a győzelem reményében.

Idén is megrendezte a Haladás VSE kézilabda szakosztálya a fiúk számára kiírt Szent Márton Kupát

Vas megyében is nagy népszerűségnek örvend a kézilabdasport, ami sok gyermek számára nyújt kiváló mozgási lehetőséget egyesületi vagy iskolai keretek között. Idén is kiválóan illeszkedett a versenynaptárba a Haladás VSE szakosztály által szervezett Szent Márton Kupa. Az egész napos rendezvényre 5 iskola 11 fiúcsapat adta le nevezését - két korcsoportban, négy pályán folytak a meccsek. A sportolás és a versenyeztetés mellett a torna kiváló lehetőséget nyújtott a szülők valamint a szakedzők számára, hogy felmérjék a gyerekek tudását.

Falussyné Kertész Helga - szakosztályvezető, szervező, Haladás VSE
- Ez a szülőknek is egy jó esemény arra, hogy megnézhetik, hogy hol tartanak a gyerekeik. Nekünk is és nem csak fél szemmel azokat is nézzük, akik még nem kézilabdáznak, de esetleg úgy mozognak, hogy megpróbáljuk őket bevonzani hozzánk. Ez egyben egy kicsit sportágválasztónak is nevezhető, csak még más formát választottunk neki.

Népes delegációval érkezett a Szent Márton Kupára a Zrínyi Ilona Általános Iskola csapata, amely heti két edzéssel készült a tornára.

Gubián Tamás - testnevelő, Zrínyi Ilona Általános Iskola
- Sokat készültünk erre a Kupára, de egész évben készülünk, fejlesztjük a gyerkőcöket. Nagy hévvel, nagy lendülettel érkeztünk, bízunk benne, hogy a kupa végéig kitart ez a lendület.

A jó hangulatú mérkőzéseken nemcsak a szabályokkal ismerkedhettek meg még jobban a gyerekek, hanem élesben a csapatjáték előnyét is megtapasztalhatták. A nap ünnepélyes eredményhirdetéssel ért véget, és több csapat jelezte már, hogy jövőre is szeretne részt venni a Szent Márton Kupán.