Hírek

Idén 25 éves a Schaeffler szombathelyi gyára

2022. szeptember 13., 16:43

A régió egyik legjelentősebb vállalata nagyszabású rendezvénnyel ünnepelte meg a negyed évszázadot. A családi napon mintegy hatezren vettek részt. Az ünnepségen a munkavállalók elkötelezettségét is méltatta a nemzetközi vezetőség.

Idén 25 éves a Schaeffler szombathelyi gyára

Hazai és nemzetközi vezetők együtt ünnepelték a Schaeffler negyed évszázados szombathelyi jelenlétét. A születésnapon a cég ügyvezetője a munkavállalók elkötelezettségét, a nagyszerű csapatmunkát méltatta. A cég múltjáról és a jelenlegi sikerekről is beszélt.

Szigeti Tibor - ügyvezető igazgató - Schaeffler Savaria Kft.
“Értékteremtő folyamataink köre állandóan bővült, elindítottuk az alkatrészgyártást, a forgácsolást, a sajtolást, a hőkezelést, és az ívrugó gyártást, majd belekezdtünk a súrlódó betét és a bolygómű, valamint a kuplung kinyomó rendszer előállításába is. Töretlen fejlődésünk egyik legfőbb bizonyítéka a legutóbb bevezetett új termékünk, illetve ennek az ünnepi megbeszélésnek helyt adó E.mobilitás üzemünk megépítése is.”

Patrick Then, a motor és erőátviteli rendszerek termeléséért, valamint az ellátási láncért felelős vezető beszédében úgy fogalmazott, a szombathelyi gyáregység a Schaeffler-csoport második legnagyobb autóipari üzeme - közel 1 milliárd eurós árbevétellel. A nehéz piaci körülmények közepette is magas minőség és megbízhatóság jellemzi, továbbá elkötelezett a klímavédelem iránt. A városnak rendkívül fontos ez a gyár, hiszen jelenleg a legnagyobb adófizetője Szombathelynek - a benne rejlő lehetőségekről is beszélt Horváth Attila alpolgármester.

Horváth Attila - alpolgármester
“25 év azt gondolom, hogy rendkívül hosszú idő. Hogyha egy ilyen komoly nemzetközi cég 25 év után is úgy érzi, hogy érdemes Szombathelybe fektetni, ha úgy érzi, hogy a szombathelyiek tudása, munkaképessége, szakértelme az egy olyan erős bástya, amelyre építve egy teljesen új iparágat, teljesen új gyártási technológiákat, és egy teljesen új jövőt tud építeni, akkor azt gondolom, hogy nem csak én, hanem minden szombathelyi büszke lehet erre.”

A születésnapi tortát az ünnepség házigazdája, Liptai Claudia vágta fel, ezt a nemzetközi és helyi vezetőség állófogadással egybekötött beszélgetése követte. Közben az udvaron családi nappal ünnepeltek.

Fellépett az Ataru Taiko japán dobegyüttes, a Food Truck Show étel- és italválasztékánál állt a sor, közben számos színpadi program és játékelem szórakoztatta a vendégeket: légvárak, koncertek, buborék-show, mese kifestő, Monster Truck élményvezetés, extrém sport bemutató, óriás ninja park várt minden látogatót.

Devecseri Zsoltné - operátor
“Öt éve vagyok itt a cégnél, jól érzem magam, nagyon jók a programok, vártuk már ezt a napot, hogy mik lesznek a programok, tudtuk, hogy színes lesz, de nem gondoltuk, hogy ennyire.”

Késő estig tartott a jó hangulatú program, a születésnapos ezzel kedveskedett a dolgozóknak és családjaiknak.