Hírek

Idén 16. alkalommal rendezték meg Tóth Alexandra tiszteletére a Szasza Emlékversenyt

2024. április 04., 21:26

Idén 16. alkalommal rendezték meg Tóth Alexandra tiszteletére a Szasza Emlékversenyt. A Szombathelyi Kötélugró Klub növendékei számára kiváló lehetőség volt, hogy megmutassák magukat a nagyközönség előtt, miközben az edzők átfogóbb képet kaptak a versenyzők teljesítményéről.

Idén 16. alkalommal rendezték meg Tóth Alexandra tiszteletére a Szasza Emlékversenyt

A szombathelyi Kötélugró Klub első komolyabb sikereiben tevékeny részese volt Tóth Alexandra, aki több Európa-, és világbajnoki érmet szerzett pályafutása során. Világcsúcstartóként vonult vissza, Londonban programszervezőként dolgozott, 2008 tavaszán tragikus körülmények között vesztette életét. Azóta egykori edzői és egykori társai versennyel őrzik Szasza emlékét.

Bánhegyi Attila - edző, Kötélugró Klub Szombathely

Ez egy hagyomány - sajnos - mert olyan apropója van, mi jobb lenne, ha nem lenne. Nyilván akkor, amikor egy olyan versenyzőről beszélünk, aki már nincs köztünk ez egy szomorú esemény. Bár a mostani gyerekek, akik részt vesznek a versenyen, ők nem is ismerték, hiszen akkor még meg sem születtek, amikor Ő már meghalt. Úgyhogy ez a 16. ilyen rendezvényünk.

A Vízöntő utcai tornacsarnokban ezúttal nem mestertornát rendeztek, hanem házi bajnokságot, így valamennyi kötélugró megmutathatta tudását. A kiváló hangulatú rendezvényen különböző kategóriában bizonyítottak a gyerekek. A Szasza Emlékverseny egyik legfontosabb állomása a gyorsasági erőpróba volt. Az egykori rekorder 30 másodperces gyorsasági futamán 94-szer ugrotta át a kötelet. A szombathelyi erőfelmérőn 72-es teljesítményre volt képes Horváth Sára, aki komoly célokat tűzött ki az idei évre.

Horváth Sára - versenyző, Kötélugró Klub Szombathely

Tavaly kijutottam az országosra, ott ötödik lettem és szeretnék dobogós helyezést elérni.

A szombathelyi kötélugrók a Szasza emlékverseny után sem pihenhetnek, hiszen részt vesznek a kunszentmártoni országos versenyen és több hazai, valamint nemzetközi erőpróbán is nagyközönség elé állnak majd.