Hírek

ELTE Savaria Egyetemi Központ tanévnyitó ünnepség

2022. szeptember 07., 21:37

Jól döntöttek, hogy Magyarország legnagyobb és legnépszerűbb egyetemét választották, Szombathelyen családias, támogató közegre lelnek - ezt mondta az elsőéves hallgatóknak Borhy László rektor az ELTE Savaria Egyetemi Központ tanévnyitó ünnepségén, amit szerdán délelőtt rendeztek a Savaria moziban. A gólyák fogadalmat tettek, és az egyetem polgáraivá fogadták őket. Nemény András polgármester köszöntőjében azt mondta a fiataloknak: legyen ez a város mostantól a második otthonuk.

 

ELTE Savaria Egyetemi Központ tanévnyitó ünnepség

A díszvendégek bevonulásával és a Himnusszal vette kezdetét az ELTE Savaria Egyetemi Központ tanévnyitó ünnepsége, majd énekes produkció következett.

"És kinccsé válik a csillagpor."

Borhy László rektor beszédében felidézte, hogy 2017-ben sikeresen elindult a szombathelyi campus integrációja, és mára az ELTE szerves részévé vált. Büszkék sokszínű képzési palettájukra: fontos feladatuknak tekintik a pedagógusképzést, amelyre 280-300 körül alakul a jelentkezők száma minden évben, de népszerűek a gazdasági, műszaki, társadalomtudományi szakok és a viszonylag fiatal pszichológusképzés is.

Borhy László - rektor, ELTE
"Büszkék vagyunk, hogy 2019 óta évről évre többen tisztelnek meg bizalmukkal, és választanak minket továbbtanulás céljából itt is. Felvételi pontjaikból látszik, hogy felkészült, kiváló hallgatók jöttek hozzánk, összesen 761-en, és ez még nagyobb öröm számunkra."

Rektori díszoklevelet vehetett át Bódi Lajosné és Mentes Vilmos, az ELTE két egykori diákja évtizedes, elhivatott történelemtanári pályájuk elismeréseként. Majd következett az elsőévesek eskütétele, a szöveget Lenkai Nóra, az ELTE-SEK rektori biztosa olvasta elő. Megfogadták többek között, hogy a hivatásukra legjobb tudásuk szerint felkészülnek.

"Képességeim szerint megismerem és elsajátítom."

Nemény András jelképesen, kézfogással Savaria polgáraivá fogadta a gólyákat. Sikertörténetnek nevezte Szombathely és az ELTE együttműködését. Úgy fogalmazott: bár a nehéz gazdasági helyzet szűkíti a lehetőségeket, igyekezzenek a hallgatók minél több élményt szerezni. Szombathely a közösségek városa, érdemes bekapcsolódni a helyi közösségek életébe.

Nemény András - polgármester
"Reménnyel tölt el, hogy városunkba közel 800 fiatal hoz új életet, ami maradásra bírhatja az itt élő fiatalokat is."

Borhy László rektor az ünnepség zárásaként egyesével kezet fogott a jelenlévő elsőévesekkel, így fogadta őket az egyetem polgáraivá. Ezzel hivatalosan is elkezdődött a 2022/23-as tanév az ELTE Savaria Egyetemi központban.