Hírek

Hosszú kocsisorok, megtelt parkolók, türelmetlen autósok

2015. december 23., 19:40

Az ünnepek közeledtével egyre nagyobb a forgalom a szombathelyi üzletek környékén is. A többség karácsony előtt egy-két nappal véglegesíti csak bevásárlólistáját.

Hosszú kocsisorok, megtelt parkolók, türelmetlen autósok

Alig néhány nap van már csak hátra karácsonyig, így mindenki az ünnepi készülődés lázában ég. Ilyenkor megnövekedett forgalomra kell számítani a szombathelyi szupermarketek és bevásárlóközpontok környékén is. A nagy tömegben parkolóhelyet találni sem egyszerű feladat.

Forjánné Bakucz Krisztina
“Nagyon figyelni kell, hogy az ember ne álljon például a rokkant helyre, de nekünk itt szerencsénk volt, szerintem valaki épp most kijárhatott innen. Én meg sasszemeimmel kiszúrtam, úgyhogy megtaláltuk a megfelelő helyet.”

A gördülékeny bevásárláshoz azonban nem csak sasszemek, hanem jó feladatmegosztás is szükéges:

“Látom tele a kosár... őszinte leszek ezt a feleségem vette, csak ő még ott van hátul, gondoltam amíg ő dolgozik, addig ezt ide bepakolom”

A karácsonyi előkészületek talán a kisgyermekes családok számára jelentik a legnehezebb feladatot, hiszen nekik nem csak a bevásárlólistát, hanem a gyerekeket is szemmel kell tartaniuk.

Varga-Tóth Tímea
“Az az igazság, hogy most még csak nagyjából vásároltunk be, mert egy másfél éves gyerkőccel vagyunk, aki tulajdonképpen rohangál a bolt egyik végéből a másikba, úgyhogy tervezzük, hogy még egyszer visszatérünk gyerek nélkül, és akkor úgy véglegesítjük a listát.”

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a forgalom december 24-ig egyre növekszik, majd a két ünnep között sem csökken számottevően, hiszen karácsony után sokan fognak a szilveszteri összejövetelekre is bevásárolni.