Hírek

Honvéd Bál

2011. május 23., 16:46
Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület a Honvéd Bált. A korábban éves gyakoriságú eseményt szeretnék újraéleszteni, a tervek szerint mindig a Honvédelem Napjához közeli időpontban.
Honvéd Bál

Késő éjszakáig ropták a táncot a vendégek a Honvéd Bálban. Amíg működött a Savaria laktanya, minden farsangi szezonban megrendezték a mulatságot. Ezt a hagyományt kívánja újraéleszetni a Honvéd Bajtársi Egyesület.


Jagadics Péter - ny. alezredes
"A laktanya bezárása mind érzelmileg, mind egzisztenciálisan sok embert érintett. A Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület próbálja a Szombathelyen maradt nyugdíjas katonákat összefogni és a pártoló tagokat."
 
Az egyesület mintegy 400 volt katonával tartja a kapcsolatot a megyében. Legfőbb célja a hagyományok ápolása. Énekkaruk sikerrel szerepel különböző rendezvényeken, a Mátyás-korát idéző fekete sereg pedig az iskolákban tart rendhagyó történelemórát.

Lasch Béla - elnök, Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület
"Az egyesület tevékenységei közé tartozik a nyugállományúakkal való kapcsolattartás, érdekvédelmi tevékenység, gondozás, a honvédő hagyományok ápolása."
 
A bálozókat country-tánccal is szórakoztatták, de nem maradhatott ki a korábbi bálok nagysikerű programja, Hende Zsolt sziporkagyűjteménye sem.