Hírek

Homokozót és lépcsőházat újítottak fel a Gazdag Erzsi óvodában a nyáron

2022. augusztus 25., 16:18

Homokozót és lépcsőházat újítottak fel a Gazdag Erzsi óvodában a nyáron, erre a balesetmegelőzés miatt volt szükség. Az ovi így szeptemberben több mint 200 gyerekkel, még biztonságosabb környezettel indíthatja a nevelési évet.

Homokozót és lépcsőházat újítottak fel a Gazdag Erzsi óvodában a nyáron

Az utolsó simításokat végzik a felújított hátsó gazdasági lépcsőfeljárón a Gazdag Erzsi óvodában.

"A hátsó feljáratnak a felújítása, felületi felújítása történik, burkolattal való ellátása, élvédők elhelyezése, és most itt a végén a műveletek utolsó pillanatai, a fugázása."

A lambériát lebontották, újrafestették a falakat, illetve új járólapokkal látták el a lépcsőt. Elhasználódott, balesetveszélyessé, csúszóssá vált, ezért volt szükség erre.

Sifter József, műszaki csoportvezető, Köznevelési GAMESZ
"Az évek alatti elhasználódás miatt kellett burkolattal ellátni a lépcsőt, balesetveszélyes felület miatt. Ennek a folyamata volt az egész alsó résztől a felső részig a leburkolása, fugázása, élvédővel ellátása. Ebből állt ez a munka."

A nyár folyamán nemcsak a hátsó bejárat lépcsőjét, hanem az egyik homokozót is sikerült felújítani.

Molnár Anikó - óvodavezető, Gazdag Erzsi Óvoda
"A másik nagy felújítás a homokozószegélyek felújítása volt. Új fa szegélyeket kaptak a homokozók. A balesetveszélyes, régi szálkás gerendákat, deszkákat cserélték ki."

A Szombathelyi Köznevelési GAMESZ 18 óvoda nyári karbantartási és felújítási munkáit koordinálja. A kisebb feladatokat a karbantartó csoport, a nagyobbakat külső kivitelező végzi el. Céljuk ebben az évben a balesetveszélyes állapot megszüntetése az intézményekben, ez idén körülbelül 90 millió forintból valósul meg. Felújítják például az udvari játékokat.

Imréné Erényi Katalin, igazgató, Szombathelyi Köznevelési GAMESZ
"A nyáron még a fákat is cseréljük a főkertész asszony megnézi, melyiket kell kivágni, azokat pótoljuk is. Nagyon nagy munka a tavaszi esőzéseknél a lapostetőknél beáztak az óvodák, ezeket is rendbe kell hozni 4-5 óvodában."

A Gazdag Erzsi Óvodában legközelebb a hátsó kerítést szeretnék felújítani.

"Elhasználódott, balesetveszélyessé vált, megérett egy felújításra."

A kerítést még idén, de legkésőbb jövő elején szeretnék rendbehozni.