Hírek

Hétvégén zöld-fehér rangadót rendeznek a női élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban

2022. augusztus 26., 23:40

Hétvégén zöld-fehér rangadót rendeznek a női élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. A Haladás-Viktória FC a Ferencváros otthonában lép pályára. A szombathelyi lányok felszabadult játékkal meglephetik a Bajnokok Ligája miatt sorozatterhelésben lévő címvédő együttest.

Hétvégén zöld-fehér rangadót rendeznek a női élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban

Felemás előjelekkel várják a hétvégi mérkőzést a Haladás-Viktória FC labdarúgói. A Simple NB I-ben érdekelt szombathelyi együttes egy jól sikerült felkészülést követően magabiztos játékkal győzte le hazai környezetben a Kelen FC-t 2-0-ra, majd az ETO FC Győr ellen botlottak a Haladás Sportkomplexumban megrendezett összecsapáson. A legutóbbi találkozót úgy veszítették el 3-0-ra Székely Tibor tanítványai, hogy a helyzeteket tekintve a pontszerzés sem volt elképzelhetetlen. Hétvégén újabb megoldandó feladat vár a vasi alakulatra. Szombat este a címvédő Ferencváros otthonában nehéz pillanatok várnak Horti Boglárkáékra, aki a meglepetés lehetőségét a csapategységben látja. Szükség is lesz a szombathelyi lányok összetartására, hiszen több kulcsjátékos sérülés miatt nem lesz hadra fogható.

Horti Boglárka - játékos, Haladás-Viktória FC
- Nálunk ez az erős csapat közösség az, ami összetart minket. Nem is feltétlenül tudunk minden csapatot úgy, olyan lehengerlő játékkal leverni, hogy a nézőközönség csak úgy éljenzik, viszont az biztos, hogy az utolsókig küzdünk, hajtunk és hogyha egy pont a vége, akkor egy pont a vége. De mindenk mérkőzés nagyon küzdős, nagyon hajtós és szerintem nálunk ez a kulcsa, hogy együtt harcolunk.

A hétvégi zöld-fehér rangadó esélyese a Ferencváros. A magyar bajnok a Simple Ligában 7-0-ás sikerrel kezdte a szezont, míg a Bajnokok Ligájában az angol Swansea (ejtsd: Szvanszí) csapatát hasonló gólaránnyal idegenben győzte le. A Ferencváros - Haladás-Viktória női élvonalbeli labdarúgó mérkőzést szombat este fél 6-kor rendezik a fővárosi Kocsis Sándor Sportközpontban.