Hírek

Hétvégén rendezték a játékos sportvetélkedő döntőjét

2023. december 13., 19:06

Hétvégén rendezték a játékos sportvetélkedő döntőjét, amelyen Vas vármegye hat legjobb általános iskolai csapata vett részt. Valamennyi együttes komolyan készült a fináléra, amelynek végén pontegyenlőség alakult ki a Derkovits és az Oladi iskola között, a végső kötélhúzást végül az oladiak nyerték.

Hétvégén rendezték a játékos sportvetélkedő döntőjét

A 80-as években indult a mozgást népszerűsítő Gyere velünk, csináld velünk sportrendezvény-sorozat. Mára már az ország valamennyi vármegyéjében keményen készülnek a Játékos Sportvetélkedőre az általános iskolák 3-4. osztályosaiból összeállított csapatok. A népszerű versengés bölcsője Szombathely, hétvégén színvonalas környezetben rendezték meg az izgalmas feladatokkal színesített döntőt.

László Győző - alpolgármester

A szervezőknek én ezt külön köszönöm, hogy erre időt, energiát fordítanak, mi, városi szinten pedig ezt támogatjuk, hiszen a diáksport, szabadidősport prioritásunk. Hiszen fontos a versenysport, hogy legyenek jól szereplő csapataink, de ennek mégis az alapját ezt a széles bázisú tömegsport adja és ezt meg nyilván ezt a legkisebb korban el kell kezdeni. S amikor a gyerekeknél kialakulnak azok a szokások, hogy Ő sportol azt viszi magával és egy egészségesebb, rendszeresebb életmód és ez mindenképpen jó dolog.

A hat csapat a selejtezőkben vívta ki a részvétel jogát, így a Gothard, a körmendi Olcsai, a Derkovits, az Olad, a Paragvári és a Zrínyi iskola is népes csapattal érkezett.

Vadász Gábor - testnevelő, Zrínyi Ilona Általános Iskola

Megmondom őszintén idén egy bő két hetet készültünk, más dolgok voltak a prioritások - atlétika, floorball - úgyhogy kicsit mellékvágányon dolgoztunk ezzel. De ettől függetlenül a gyerekek odatették magukat, úgyhogy maximumot próbáljuk kihozni a dologból.

Valamennyi csapat hatalmas lelkesedéssel próbálta a legjobb időt futni, a sportos feladatokban minden tudásukra szükségük volt a gyerekeknek. A 10 versenyszám után holtverseny alakult ki az élen, így kötélhúzással döntötték el az aranyérem sorsát. A játékos sportvetélkedő városi-városkörnyéki döntőjét az Oladi iskola nyerte meg, megelőzve a többszörös országos bajnok Derkovits valamint a szintén több országos elsőséggel rendelkező Zrínyi csapatát. Az első két helyezett indulási jogot szerzett az országos elődöntőre, amelynek pontos helyszíne és időpontja később derül ki.