Hírek

Hétvégén két napon keresztül pattogott a labda a Király Sportcentrum pályáin

2024. május 24., 23:01

Hétvégén két napon keresztül pattogott a labda a Király Sportcentrum pályáin. Itt rendezték meg a középiskolások labdarúgó diákolimpiai döntőjét. A húsz csapatos tornát a váci Boronkay Technikum nyerte, míg a vasi színeket képviselő celldömölki Berzsenyi Gimnázium tizenharmadik, a sárvári Turisztikai Technikum a tizenkilencedik lett.

Hétvégén két napon keresztül pattogott a labda a Király Sportcentrum pályáin

A tanév végéhez közeledve hajrájához értek az országos diákolimpiai küzdelmek is. Országszerte különböző városok adnak otthont a sportágak fináléjának. Szombathelyen évek óta meghatározó szerepet tölt be a labdarúgás, így idén is döntőnek adott otthont a Király Sportlétesítmény. Ezúttal az V-VI. korcsoport képviselői csaptak össze a bajnoki cím reményében. A diáksport szövetség nem változtatott a kiíráson, így a 19 vármegyei aranyérmes mellett Budapest bajnoka szerzett indulási jogot a fináléban. A főváros legjobb csapata visszalépett, a felszabadult hely miatt két vasi iskola - a sárvári Turisztikai Technikum és a celli Berzsenyi Gimnázium - képviselhette a hazai színeket. Szép számmal érkeztek szurkolók is.

Pálóczi László - elnök, Vas Megyei Diáksport Egyesület

Közel 200 középiskolás fiú rúgta a labdát. A tegnapi nap folyamán 40 mérkőzés ment le, ma pedig a tizenegynéhányadiknál tartunk és az extra úgy gondoljuk mi ebben az, hogy a 200 főből a fele gyerek rúgott gól.

A csapatok évről-évre egyre komolyabban veszik a felkészülést, ez pedig a pályán nyújtott teljesítményekben is megmutatkozott. A látványos cselekben, kemény összecsapásokban és szép védésekben bővelkedő találkozókra nem lehetett panasza a nézőknek. A középiskolások országos döntőjében a váci Boronkay György Műszaki Technikum diadalmaskodott, miután legyőzte a szigetvári Zrínyi Miklós Gimnázium csapatát. A bronzérmet a Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnáziuma szerezte meg. A Celldömölk 13., míg a Sárvár 19. helyen fejezte be a küzdelmeket.