Hírek

Hétvégén ismét a tornasport fővárosa lesz Szombathely

2021. szeptember 22., 21:47

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a torna Grand Prix-t. Az októberi világbajnokságra hangoló versenyzők 14 országból érkeznek. Az indulók között ott lesz  a szombathelyi színeket képviselő Tömböl Boglárka is.

 

Hétvégén ismét a tornasport fővárosa lesz Szombathely

Kisebb kihagyás után ismét Szombathely ad otthont a tornasport egyik legnépszerűbb versenyének a Magyar Grand Prix-nak. 2015 után immár nyolcadik alkalommal gyűlnek össze a tornászok legjobbjai a vasi megyeszékhelyen, hogy bemutassák gyakorlataikat. Az októberi világbajnokság előtt ez lesz az utolsó jelentősebb nemzetközi verseny. De nemcsak a tornászok, hanem Szombathely számára is kiemelten fontos lesz ez a Grand Prix.

Nemény András - polgármester
Minden nagyszabású eseményt nagyon szeretünk, hiszen egyrészt a szombathelyiek látnak valami mást, amit a hétköznapokban nem, másrészt pedig sokan jönnek és ez felpezsdíti a város életét. Ráadásul most egy komoly hagyománya van ennek a rendezvénynek és semmilyen hagyományt nem szeretnénk megszakítani. Ha már a COVID alatt sem tettük, akkor pláne szeretnénk tovább vinni...

A rendezvényen tiszteletét teszi a télen visszavonult olimpiai bajnok Berki Krisztián is, aki a honi szövetség elnökségi tagjaként a versenyzők felkészülését segíti. Az egykori háromszoros világbajnok és hatszoros Európa-bajnok tornász életében is fontos állomás lesz a hétvégi sportrendezvény.

Berki Krisztián - sportigazgató, Magyar Torna Szövetség
Ugye február óta visszavonultam és azóta a torna szövetség sportigazgatójaként dolgozom tovább, így maradtam a tornasportban és szeretett sportágamat nem hagyom el remélhetőleg hosszú időn keresztül. Viszont ilyen ünnepélyes befejezés még nem történt meg, úgyhogy ezt én is a héten hallottam, hogy itt szeretnének elbúcsúztatni, aminek nagyon örülök, mert Szombathely közel áll a szívemhez, nagyon szerettem a közönséget mindig, amikor kijöttek szurkolni nekem.

A szombathelyi Grand Prix-n 14 ország 100 tornásza bizonyíthat. A magyar csapat 5 férfi és 4 női indulója között ott lesz a helyi színeket képviselő Tömböl Boglárka, aki pénteken két szeren is bizonyíthat. A rendezvényt az egészségügyi előírásoknak megfelelően védettséget igazoló kártyával bárki megtekintheti a helyszínen, ennek hiányában pedig az atlétikai szövetség weboldalán élőben követhető az esemény.