MNB - 2
MNB

Hírek

Hétvégén folytatódott a női élvonalbeli labdarúgó-bajnokság

2022. szeptember 16., 16:24

Hétvégén folytatódott a női élvonalbeli labdarúgó-bajnokság. A Simple Ligában érdekelt Haladás-Viktória a legutóbbi fordulóban hazai környezetben mentett pontot a Puskás Akadémia ellen. Vasárnap az Astra otthonában gyarapíthatja bajnoki pontjainak számát Székhely Tibor együttese.

 

Hétvégén folytatódott a női élvonalbeli labdarúgó-bajnokság

A magyar női labdarúgó-válogatott felkészülési programja miatt kisebb szünetet követően folytatódik az élvonalbeli bajnokság alapszakasza. A Simple Ligában érdekelt Haladás-Viktória FC egy jó kezdést követően a Ferencváros és a Győr elleni összecsapáson is kénytelen volt fejet hajtani. A legutóbbi játéknapon viszont kiváló játékkal sikerült az utolsó percben Marlo Sweatman (ejtsd: Márló Szvítmen) találatával pontot mentenie a vasi alakulatnak. A hétvégén újabb rangadó vár Székely Tibor együttesére. Egyetlen pont és helyezés választja el egymástól a Haladás-Viktóriát valamint az Astra csapatát. A találkozóra lelkesen készültek a szombathelyi lányok, és a csapatkapitány vezérletével szeretnének győzelemmel hazatérni.

Manganelli-Balogh Henrietta - csapatkapitány, Haladás-Viktória FC
- Csapatkapitányként hatalmas felelősség ez illetve megtiszteltetés, hogy képviselhetem a csapatot. Szeretnék tovább fejlődni Én is, hiába van ennyi éves rutin a hátam mögött, úgy gondolom, hogy fejlődni mindig lehet, mindig van hová elérni. Szeretnénk csapatként és egyénileg is nagyon sokat szeretnék fejlődni.

Az Astra együttese az idei kiírásban hullámzó teljesítményt nyújtott: egyetlen győzelmét idegenben szerezte. A vásai lányok ugyanakkor bizakodhatnak, hiszen hazai pályán mindkét találkozóján pontot vesztett a Pest megyei csapat. Az Astra - Haladás-Viktória élvonalbeli labdarúgó mérkőzést az Üllő Sportpályán rendezik vasárnap 16 órától.