Hírek

Hétvégén folytatódik a férfi másodosztályú röplabda-bajnokság

2023. december 07., 12:59

Hétvégén folytatódik a férfi másodosztályú röplabda-bajnokság. A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület legutóbb november közepén játszott tétmérkőzést, azóta viszont kőkemény edzésekkel készülnek a december 9-i folytatásra a Kistext és a Dunaújváros ellen.

Hétvégén folytatódik a férfi másodosztályú röplabda-bajnokság

Izgalmasan alakul a másodosztályú férfi röplabda-bajnokság, amelynek mezőnyében a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület is vitézkedik. Nyáron komolyabb vérátömlesztésen esett át a vasi együttes, több meghatározó röplabdázó is távozott, akik helyére több tehetséges fiatal és rutinos játékos is érkezett. Kovács Balázs irányításával gyorsan összeszokott a csapat, és a visszafogott kezdés után már az eredményességre sem lehet panasz. Bár a legutóbbi tétmérkőzését november 18-án játszotta a SzoESE, kemény edzésekkel készültek a bajnoki folytatásra. Most hétvégén hazai környezetben gyarapíthatják pontjaik számát. A szombathelyi együttes sikerének titka a csapategység lehet.

Kovács Balázs - vezetőedző, SzoESE

Az öreg játékosoknak a rutinját felhasználva, a fiatal játékosok lelkesedésével talán a kettő együtt összegezve, talán eredményt tudunk elérni.

December 9-én három csapat két-két mérkőzést játszik a Gál László Egyetemi Sportcsarnokban. A SzoESE mellett a sereghajtó Kistext SE és a tabella utolsóelőtti helyén álló Dunaújváros lép pályára. Mindkét rivális ellen a szombathelyiek lesznek a találkozó esélyesei. Érdekesség, hogy a dunaújvárosiakat az idény során már egyszer legyőzték Kovács Balázs tanítványai. A SzoESE mérkőzéseit szombaton 13 és 17 órai kezdettel játsszák majd.