Hírek

Hétvégén egy hangulatos streetball bajnoksággal elstartolt az “Ébredj Szombathely!”

2022. szeptember 30., 21:22

Hétvégén egy hangulatos streetball bajnoksággal elstartolt az “Ébredj Szombathely!” sportrendezvény-sorozata. A szervezők az egészséges életmódot és a különböző sportágakat népszerűsítik.

Hétvégén egy hangulatos streetball bajnoksággal elstartolt az “Ébredj Szombathely!”

Jótékony célú streetball bajnokságot rendeztek Szombathely Fő terén. Az önkormányzat és a Pannonsport Kft. összefogásával az "Ébredj Szombathely" programsorozat első állomásaként egy napra a kosárlabdáé volt a főszerep. A Fő téren kialakított pályákon kora délelőttől kezdve zajlottak a mérkőzések. Női, férfi és vegyes kategóriában illetve hat korosztályban nevezhettek a csapatok, amelyek között akadtak összeszokott együttesek is. A városi-városkörnyéki bajnokságban induló kosarasok mellett a női amatőr élvonal és egyetemi bajnokság állandó résztvevőjeként tiszteletét tette a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület szakosztálya is. A rendezvényt egyéb programok is színesítették. Győztest hirdettek a legjobb büntető és tripladobók között, valamint jutalmazták a 2ball játék bajnokait is. Hamarosan újabb megmérettetéseken vehetnek részt a vasi sportbarátok.

Soós Hajnalka - szervező, Pannonsport Kft.
- Az önkormányzat részéről több programesemény került még kiválasztásra, ilyen az október 8-i futóverseny vagy éppen a december 27-én kezdődő, hagyományos Szilveszter Kupa. Tehát mondhatjuk azt, hogy Szombathely városának szervezzük ezt a rendezvényt. Azoknak az amatőr és részben profi sportolóknak, akik szeretik a kosárlabdát, a futást vagy éppen a futballt.

A remek hangulatú sportrendezvény a döntőket követően eredményhirdetéssel zárult. A jótékonysági dobóversenyen 125 000 Ft gyűlt össze, amit a szervezők megdupláztak. Ezt az összeget az agydaganattal küzdő kisfiú, Horváth Ármin gyógykezelésére ajánlották fel.