Hírek

Hétvége: Neo, Halász Judit, Hali-ZTE rangadó

2010. május 14., 18:11
Sem az időjárás, sem pedig a helyi kultúrfelelősök nem kényeztetnek el minket ezen a hétvégén. Talán az eső miatt kevés a program Szombathelyen, talán nem, mindenesetre kicsit gyér a kínálat. A szimfonikusok nyárnyitó hangversenye és lézershow-val egybekötött előadása mindenesetre a rossz idő miatt marad el.
Hétvége: Neo, Halász Judit, Hali-ZTE rangadó

Aki ezen a hétvégén is Mediawave-re vágyik, annak kissé messze kell battyognia Szombathelyről. Konkrétan az Őrségbe, ahol folytatódik a fényírók fesztiválja, hamisítatlan falusi, szalmabálás hangulatban. Akik viszont itthon szeretnék feledtetni a hétköznapok fáradalmát, azok szombaton a Barangolók Természetjáró Egyesülettel vághatnak neki egy jó kis túrának. A kiindulópont Herény, reggel 8 óra. A távok: 5,10,20,30 km, a Gencsi-erdőn keresztül, Kőszeg-hegyalja és persze vissza Herényig.

Aki siet, az még Halász Judit koncertjére vissza is ér az MMIK-ba. A közismert előadóművész, a gyerekek nagy kedvence, délután 5 órakor lép fel a nagyszínpadon.

A hétvége igazi nagy durranása Neo-és Esti Kornél-koncert a Savaria Filmszínházban. Este 9-kor kezdődik a koncert, amelyen  magyar elektronikus zenei világ egyik legismertebb zenekara mellett egy kis jazz-es, ragtimes beütéssel megspékelt dalokat hallgathatunk majd a koncerten. Érdekes egyveleg.

Vasárnapra is van még látni és hallanivaló. A helyszín ugyancsak az MMIK: a Szenior Színpad lép fel és kényezteti közönségét este 6 órától.

Ha hétvége, akkor sport. A Haladás hazai pályán fogadja a Zalaegerszeg csapatát. A szomszédvári rangadó vasárnap 17.30-kor kezdődik. Forgalomkorlátozásokra számítani lehet! A meccs előtt, vasárnap 12.30-tól az Arena Savariában röplabda Eb-előselejtezőt tartanak. A magyar férfi röplabda-válogatott Luxemburg ellen harcolhatja ki a csoportkörbe kerülést.

És persze újból felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy ha tudnak még programot, ami a mi figyelmünket elkerülte, akkor írják meg nekünk, hogy mások is tudomást szerezzenek erről!