Vackor karácsonya
Újévi Operettgála

Hírek

Hetedik alkalommal rendezték meg a városi strandtenisz bajnokságot hétvégén a Termálfürdőn

2023. augusztus 03., 18:00

Hetedik alkalommal rendezték meg a városi strandtenisz bajnokságot hétvégén a Termálfürdőn. A Haladás VSE tenisz szakosztályának rendezvényén több szombathelyi család is ütőt ragadott, de más városokból is érkeztek versenyzők a sportos programra.

Hetedik alkalommal rendezték meg a városi strandtenisz bajnokságot hétvégén a Termálfürdőn

Nyáron is gőzerővel dolgozik a Haladás VSE tenisz szakosztálya. Nyári táboruk egyik kísérőemele volt a strandtenisz - a gyerekek kipróbálhatták a sportágat, ami a strandszezon kedvelt visszatérő programja. A szombathelyi Termálfürdőn már hetedik alkalommal rendezte meg a Haladás VSE a nyílt strandtenisz bajnokságot, amelyre elsősorban családokat vártak a szervezők. A sport alapjai könnyedén elsajátíthatók, népszerű is a sportbarátok körében.

Geröly Zsanett - szervező
- A strandtenisz, a teniszhez hasonló sportág, a szabályok megegyeznek a tenisszel. Egy-két eltérés található: szervánál, adogatásnál a "necc" nem számít hibának, mehet tovább a játék. Illetve előny kihasználás nincs, tehát negyven egyenlőnél, aki nyeri a pontot, Ő nyeri a gémet. Ami még érdekesség, hogy a homokban játszuk a strandteniszt, illetve telilapos ütővel megy  a játék.

Két pályán zajlottak folyamatosan mérkőzések, jó színvonalon. A szervezők ezúttal négy versenyszámban várták a résztvevőket. A családi páros mezőny volt a legnépesebb. A program zárásaként valamennyi számban a dobogós helyezettek érmet és oklevelet kaptak.