Hírek

Hét év után rendeztek ismét kiemelt teniszversenyt Szombathelyen

2022. szeptember 21., 09:47

Hét év után rendeztek ismét kiemelt teniszversenyt Szombathelyen a szeniorkorú sportolók számára. A zord időjárás dacára kiváló hangulatban telt a kétnapos rendezvény, amelyen valamennyi korosztály ütőt ragadott.

Hét év után rendeztek ismét kiemelt teniszversenyt Szombathelyen

Hosszú idő után ismét kiemelt teniszversenyt rendeztek Szombathelyen a legidősebb korosztály számára. A Sportliget hat salakos pályáján két napon keresztül pattogott a labda. A Szenior Tenisz Szövetség és a Haladás VSE szakosztályának összefogásával megvalósuló bajnokságra nemcsak a térségből, hanem az ország különböző pontjairól is csábította a versenyzőket a vasi megyeszékhelyre.

Szabó Hajnalka - szakosztályvezető, Haladás VSE
- Nagy örömünkre szolgál, hogy a Magyar Szenior Tenisz Szövetség versenynaptárában helyet biztosított a versenyünknek, hiszen így folytathatjuk a Szabó Éva által elindított szenior versenysorozatot. Ugye 2015 óta nem volt már szenior verseny itt Szombathelyen, ezért vagyunk nagyon boldogok, hogy újra ezt a korosztályt is vendégül láthatjuk.

A családias hangulatú sportrendezvényen ezúttal nem csak a pályán akadtak ismerős arcok. Tiszteletét tette a bajnokságon Szabó Éva, aki a zöld-fehér egyesület kötelékében sok szép sikert élt meg a teniszpályákon. A Haladás legendája szerint, aki egyszer teniszütőt fog, egy életen keresztül a sportág szerelmese lesz.

Szabó Éva
- Egyrészt aki régen is teniszezett, az soha nem akarja abbahagyni, amíg a lába viszi, addig az ütni fogja a labdát, hála a jó Istennek. És nekem ez egy nagy fájdalom, mert Én is, amikor abbahagytam az aktív versenyzést, mentem az országba bárhova, sőt külföldre is mentem. Az országban azért mentem szívesen, mert jóbarátaim voltak, óriási zsuga patrik voltak, ulti, néha egy kis sörözéssel összekötve. Tehát a veterán verseny az mindig jó.

A versenykiírás szerint 30-tól a 90 éves korosztályig nevezhettek a résztvevők, és különlegességgel is szolgáltak a szervezők. A szombathelyi erőpróbára pénteken telepítették a világon mindenhol használt STS SmarTenniScoring eredményjelző és szerva sebességmérő rendszert, amely tovább emelte a szenior bajnokság színvonalát. A hétvégén sem maradnak a sportbarátok tenisz nélkül, hiszen a Haladás VSE szakosztálya családi nappal köszönti az őszi szezont.