Hírek

Hazai pályán fogadta a Szombathelyi Sportiskola a Kanizsai Vadmacskákat

2024. február 13., 16:26

Hazai pályán fogadta a regionális kosárlabda bajnokságban szereplő Szombathelyi Sportiskola a liga egyik legerősebb keretével rendelkező Kanizsai Vadmacskákat. A jó kezdés után a vasi alakulat nem tudta megnehezíteni riválisa dolgát, így sima vereséget szenvedett.

Hazai pályán fogadta a Szombathelyi Sportiskola a Kanizsai Vadmacskákat

Hazai pályán, hétközi fordulóval folytatódott a női korosztályos regionális kosárlabda-bajnokság. A Szombathelyi Sportiskola eddig remekül teljesített, a Pécs otthonában pedig a győzelem megszerzéséhez is nagyon közel álltak. A hibákból próbált tanulni a vasi együttes a Kanizsai Vadmacskák elleni összecsapásra.

Kotnyek Emma - csapatkapitány, Szombathelyi Sportiskola U16

Mindenképpen jobb a hazai pálya illetve egy jelentős játékosuk meg is sérült viszont ettől függetlenül még mindig nagyon erős csapat. A lányokkal viszont nagyon sokat edzettünk és gyakoroltunk új játékokat illetve hogy tovább tudjunk fejlődni úgyhogy reményekkel állok hozzá, hogy sikerülni fog egy jót játszanunk.

Elszántan kezdtek a csapatok, gyors támadásokat vezettek, ám amíg a vendégek rendre pontosan fejezték be ezeket az akciókat, addig szombathelyi oldalon nem találtak a játékosok a gyűrűbe. Ráadásul a kanizsaiak taktikájának része volt, hogy a Sportiskola csapatkapitányát folyamatosan ketten fogták, ezzel kiiktatták a legeredményesebb vasi kosarast a játékból. Az első negyed derekán aztán ritmust váltottak a Vadmacskák, és beindult a zalai henger. Agresszív letámadással, gyors akciókkal folyamatosan nőtt a különbség a csapatok között. A bajnoki címre is esélyes Kanizsai Vadmacskák végül 115-18-ra nyertek. A Szombathelyi Sportiskola a következő fordulóban idegenben javíthat, akkor a Komló csapatával mérkőzik Bozó Patrícia együttese.