Hírek

Hazai környezetben kezdte meg a pontvadászatot a Szombathelyi Sportiskola U18-as kosárlabda csapata

2023. október 18., 15:26

Hazai környezetben kezdte meg a bajnoki korosztályos pontvadászatot a Szombathelyi Sportiskola U18-as kosárlabda csapata. Hegyiné Szávai Beatrix tanítványai helyenként egyenrangú partnerei voltak a zalai riválisnak, azonban nem tudták borítani a papírformát.

Hazai környezetben kezdte meg a pontvadászatot a Szombathelyi Sportiskola U18-as kosárlabda csapata

A nyári alapozást követően előselejtezővel kezdődött az idei szezon a Szombathelyi Sportiskola korosztályos lány kosárlabdázóinak. Az eredménnyel és a mutatott játékkal elégedett lehetett a vasi csapat vezetőedzője, ugyanakkor a Zalaegerszeg elleni szomszédvári rangadón több kellett a tanítványoktól. A feldobást követően kissé pontatlan volt a Sportiskola, amit a vendégek könnyen kosárra váltottak. A zalaiak alaposan felkészültek a szombathelyiek játékából, a csapat egyik meghatározó játékosa - Kotnyek Emma - végig követő emberfogásban részesült. A szünetben 16 pontos volt a vendégek előnye, ugyanakkor a pihenő a hazaiaknak jött jól. A második félidőben hatalmas hajrába kezdett a házigazda, és nagyon közel állt a meglepetéshez. Az utolsó negyedre azonban elég volt néhány kósza tripla a vendégektől, ami végleg eldöntötte az összecsapást. A Sportiskolás lányok így egy nyerhető mérkőzést veszítettek el.

Hegyiné Szávai Beatrix - vezetőedző, Szombathelyi Sportiskola U18

Elsősorban Én is úgy látom, hogy ez egy győztes meccs is lehetett volna összességében. Az döntött, hogy volt 2-3 olyan perces periódusunk, amikor nem figyeltünk. Ez valószínű annak az oka, hogy kicsit több edzésmunka kellene, akkor az is lehet, hogy izgultak picit a lányok, hogy ez az első mérkőzésünk volt.

A hazaiak legeredményesebb játékosa, a 17 pontig jutó Csontos Boglárka is kritikus volt a csapat teljesítményét illetően.

Csontos Boglárka Sára - játékos, Szombathelyi Sportiskola U18

Szerintem a kommunikáció lehetett volna erőteljesebb, ha többet kommunikálunk a pályán, akkor jobban is lehetett volna teljesíteni illetve a pontatlanság, amit már említettem, azt kellett volna kijavítani.

A Szombathelyi Sportiskola 71-59-re veszítette el a ZTE elleni találkozót. A vasi lányok koncentráltabb játékkal és pontosabb dobásokkal készülnek a visszavágóra.