MNB
MNB - 2

Hírek

Hazai környezetben két vesztes mérkőzést követően szerzett pontot a Szombathelyi Haladás

2022. augusztus 31., 20:53

Hazai környezetben két vesztes mérkőzést követően szerzett pontot a Szombathelyi Haladás másodosztályú labdarúgó csapata, amely a Soroksár együttesével mérkőzött meg a Merkantil Bank Liga 6. fordulójában.

Hazai környezetben két vesztes mérkőzést követően szerzett pontot a Szombathelyi Haladás

Zsinórban két elveszített bajnoki mérkőzést követően hazai környezetben lépett pályára a Szombathelyi Haladás. A Merkantil Bank Liga 6. fordulójában a jó erőkből álló Soroksár látogatott a Rohonci útra. 
Alaposan bekezdett a vasi együttes, amely már a harmadik percben megszerezhette volna a vezetést Bosnjak révén, kísérletét azonban Holczer kapus a felső lécre tornázta. 
A kilencedik percben ismét a szombathelyiek vezettek egy akciót, ezúttal Csernik lövése akadt el a kapusban, a kipattanót Molnár Rajmund hiába passzolta az üres kapuba, lesállás miatt maradt érvénytelenítette a találatot a játékvezető.
Támadásban maradt a Haladás és ismét Bosnjak volt jó helyen egy kiugratást követően. A szélső éles szögből leadott lökete nem okozott gondot Holczernek.
Ezután kiegyenlítetté vált a játék, a hajrában pedig többször veszélyeztetett a Soroksár támadósora is.
A 39. percben egy balról érkezett labdára Lovrencsics érkezett jó ütemben, majd a hosszú sarokba csúsztatott a dermedten álló vasi védők gyűrűjében.
A szünet után ismét nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a Haladás. Több kisebb helyzetet követően aztán összejött az egyenlítés.
A csereként beállt Taipi robogott el a jobb szélen, majd az alapvonal közeléből adott középre, ahol a kiváló napot kifogott Bosjnak érkezett, estében lőtt a hálóba.
A fordítás is összejöhetett volna a vasi zöld-fehéreknek, azonban a slusszpoén ezúttal elmaradt. A 88. percben Csernik tálalt Taipi elé, aki ordító ziccerben lőtt a kapu mellé, így végül maradt az 1-1-es végeredmény és a pontosztozkodás.

Németh Szabolcs - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
”Az első félidőben azt gondolom a bekapott gól előtt ott volt rengeteg lehetőségünk. Meg kellett volna szereznünk a vezetést. A második félidőben is minden erőt megmozgosítottunk annak érdekében, hogy megfordítsuk a meccset. Sajnos csak egyenlíteni sikerült, de összességében a játékosaimmal elégedett vagyok, hiszen végig jól játszottak. Nyomás alatt tartottuk a jó erőkből álló Soroksárt. Az miatt viszont van hiányérzetem, hogy nem sikerült a három pontot megszereznünk.”

Ezzel a döntetlennel a Szombathelyi Haladás 8 pontos a Merkantil Bank Ligában, így a 20 csapatos tabellán a 12. helyet foglalja el. A folytatásban is nehéz pillanatok várnak Németh Szabolcs együttesére, amely legközelebb szeptember 4-én 17 órától a Tiszekécske otthonában lép pályára a győzelem megszerzésének reményében.