Hírek

Hazai környezetben búcsúztatta a szezont a Haladás VSE utánpótlás kézilabda csapata

2022. május 13., 18:40

A szombathelyi együttes az Éles Kézilabda Iskola SE és megyei riválisa, a Celldömölk ellen lépett pályára.

 

Hazai környezetben búcsúztatta a szezont a Haladás VSE utánpótlás kézilabda csapata

Véget ért az országos gyermek kézilabda bajnokság az U11-es korosztály számára. A VI. csoportban a Fejér, a Győr-Moson-Sopron, a Komárom, a Vas és a Veszprém megyei együttesek képviseltették magukat. A legutóbbi hétvégén a szombathelyi gyerekek hazai környezetben, a Haladás Sportkomplexumban léptek pályára. A Magyar Kézilabda Szövetség előírása alapján gólt nem számolnak a mérkőzéseken, a korosztályos bajnokság elsődleges célja a játék öröme és a szabályok elsajátítása. Ettől függetlenül komoly presztízs mérkőzés kerekedett a Haladás-Celldömölk megyei rangadóból, amely kiváló hangulatban telt. A szülők a lelátón buzdították a játékosokat, akik a pályán nyújtott teljesítményükkel próbálták kiszolgálni a nézőket. A zárófordulóban a hazai csapat mestere szerint jól játszottak a tanítványai.

Vajda Virág - edző, Haladás VSE U11
A mi célunk igazából az volt, hogy a gyerekek minél többet tudjanak gyakorolni, ugyanis szeretem, hogyha van sikeresebb mérkőzésünk és kevésbé sikeresebb és mind a kettőből tudnak gyakorolni, tanulni. Bár nyilván az Ő lelkünknek az jobban esik, hogy ha győzelemmel zárjuk, s bár nem számoljuk, ők mindig fejben tartják az eredményt és egész jól tájékoztatnak engem is, hogy "Virág néni most azért nyertünk". Úgyhogy igazából remélem tapasztalatot is szereztek és remélem ezt be tudjuk építeni az edzésekbe és hát megyünk tovább ezerrel.

A vendég celldömölki együttes ezúttal tartalékos összeállításban érkezett a játéknapra, s bár az összecsapások végére alaposan elfáradtak a gyerekek, Szecsődi Vivien elégedett volt tanítványaival.

Szecsődi Vivien - edző, Celldömölki VSE U11
Nagyon kevesen vagyunk, ezért nagyon nehéz kiállni ilyen csapatok ellen, mint például a Hali is, mert azért sokkal többen vannak, több lehetőségük van. Nekünk sokkal kevesebb, nekünk heti két alkalom van egy óra. A fiúk el is fáradnak nagyon, az első meccsen sokkal jobban szerepeltünk, szóval remélem minden egyes tornán változást látok, ennek meg nagyon örülök.

A gyermekbajnokság a 8. fordulóval véget ért, de a játékosok számára - egy kisebb nyári szünetet leszámítva - folytatódnak az edzések.