Hírek

Három napon keresztül minden a dartsról szól majd a Haladás Sportkomplexumban

2021. október 08., 18:48

Pénteken a II. Haladás Open nyílt versenyt, szombaton a magyar bajnoki, míg vasárnap a kupadöntőt rendezik az ország legjobb játékosainak.

 

Három napon keresztül minden a dartsról szól majd a Haladás Sportkomplexumban

A tavalyi esztendő sikerén felbuzdulva idén is három napon keresztül szállnak a dartsnyilak a Haladás Sportkomplexumban. A Magyar Darts Szövetség, a Szombathelyi Önkormányzat, a Haladás VSE valamint a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület összefogásának eredményeként az ország legjobb sportolói érkeznek hétvégén a vasi megyeszékhelyre. A II. Haladás Open nyílt versenyre amatőrök és profik is nevezhetnek, míg szombaton és vasárnap egyéni magyar bajnokot, illetve magyar kupagyőztest is hirdetnek.

Balázs Gábor - elnök, Magyar Darts Szövetség
Amikor tavaly erről leültünk beszélni még az elsőről, akkor már egyértelmű volt, hogy nem egy évben - szerencsére sem a városvezetést, sem a helyi egyesület nem egy évben gondolkodott - úgyhogy nem kellett döntenünk. Ez már akkor eldőlt, hogy olyan sikeres volt a rendezés, meg maga a kezdeményezés, hogy itt volt a helyünk. Az meg így alakult, hogy ez lett az utolsó forduló.

A hazai színeket természetesen a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület képviseli. Az egyesület elnöke reménykedik benne, hogy a vasi játékosok közül többen meglephetik akár a bajnok aspiránsokat is.

Csóka András - elnök, Szombathelyi Darts Club Sportegyesület
Pénteki nap, nyílt Open amatőrök, profik össze fognak csapni. Tavaly Budavári Zsombor tartotta itt, Szombathelyen a Haladás Open trófeáját. Nagyon bízom benne, hogy akár Ő, akár Dobos Dávid, akár Ágoston Karcsi vagy az idősek közül Kámán Lehel, Kozmor József bizakodom és bízom benne, hogy valaki itt tudja fogni ezt a trófeát. Szombaton már egy picit nehezebben leszünk, akkor már tényleg a teljes magyar élmezőny itt lesz. Bízom benne, hogy meg tudjuk viccelni az élen állókat. Úgyhogy itt is azt gondolom, hogy bármelyik versenyzőnknek van esélye arra, hogy az élmezőnyben végezzen.

Nagy tétje van a szombati szezonzáró fordulónak, hiszen a sűrű élmezőnyben többen is pályázhatnak a bajnoki aranyéremre. Vasárnap pedig a Magyar Kupában is bizonyíthatnak a legjobb dartsjátékosok. A három napos rendezvényre a szervezők várják a szurkolókat is, akik védettségi igazolással léphetnek a sportkomplexum területére. Ugyanakkor senki nem marad le a legfontosabb mérkőzésekről sem, hiszen a darts szövetség honlapja élőben közvetíti a találkozókat.