Hírek

Három helyszínen épülnek új parkolók a Derkovits-városrészen önkormányzati forrásból

2024. február 20., 19:28

Három helyszínen épülnek új parkolók a Derkovits-városrészen önkormányzati forrásból. 32 várakozóhelyet alakítanak ki a Szűrcsapó utcában, enyhítve ezzel a zsúfoltságot és a szabálytalan parkolás okozta problémákat a környéken.

Három helyszínen épülnek új parkolók a Derkovits-városrészen önkormányzati forrásból

Délelőtt fél 10-kor is sok autó várakozik a Derkovits-lakótelep házai körül, el lehet képzelni, mi van itt munkaidő után. Sokan tilosban, zöldterületen, kanyarban hagyják a gépjárművüket, mert nincs szabad hely. Ma már általános háztartásonként a két autó, tehát nagy az igény a parkolóhelyekre.

Az önkormányzat több parkolóépítést is tervez a TOP Plusz uniós fejlesztési programban, ám amíg a források nem érkeznek meg, saját költségvetéséből is áldoz erre a célra, hogy enyhítsék a problémát. 99 millió forintból épülnek parkolók a város több pontján: a Barátság utcában, az Éhen Gyula téren és a Szűrcsapó utcában. A Derkovits-lakótelepen már folyik a munka, a Szűrcsapó 8-10. mellett 12 új aszfaltos parkolóhely létesül.

Horváth Soma - alpolgármester, önkormányzati képviselő

"Örömteli dolog, hogy nem kell fákat kivágni, sőt itt a 8-10-nél a felújított játszóteret a gyerekek védelme érdekében sövénysorral és korláttal fogjuk elválasztani a parkolótól. Végigjártam a lakókat a tervvel, köszönöm az észrevételeiket, pozitív visszajelzésüket, ez sokat segített. Tegnap egyeztettem a kivitelezővel, a többség nagyon örül, hogy ez megvalósul."

A Szűrcsapó 6. mellett 14, a Szabó Miklós-Bem József-Szűrcsapó utcák találkozásánál 6 új várakozóhelyet alakítanak ki a következő hetekben.

"Ott lesz a bejárat, az a rész van kijelölve, és ott is lesz még parkolóhely, maximálisan kihasználták a lehetőségeket."

Az új parkolók időjárási viszonyoktól függően két hónapon belül elkészülnek. A jövőben további parkolóépítkezések várhatók.

Horváth Soma - alpolgármester, önkormányzati képviselő

"A TOP Pluszban sok parkolóterv szerepel, én sokat megterveztettem, nagy szükség lenne a Benedek Elek u. mögötti transzformátorház területén lévő parkoló átépítésére, úgy készülök, hogy az lesz a következő, egy-két éven belül reméljük megérkezik a forrás, abban szerepel a volt Bem buszforduló átépítése és a Patak utcai parkoló megépítése is."

Április-májusban a Bartók 40-nél újraaszfaltozzák a parkolót, a meglévő várakozóhelyek burkolati jeleit pedig folyamatosan újrafestik a lakótelepen.