Hírek

Három baleset is történt a hétvégén Szombathely térségében

2024. június 17., 23:52

Három baleset is történt a hétvégén Szombathely térségében. Autó sodródott le az útról Vasasszonyfa határában és a kőszegi egyenesben, Táplánszentkeresztnél pedig busszal ütközött, majd kerítésnek rohant egy személykocsi.

Három baleset is történt a hétvégén Szombathely térségében

Csepreg felé tartott egy Fiat pénteken délután, amikor Vasasszonyfa határában egy jobbra ívelő kanyarban eddig tisztázatlan okból sodródni kezdett, majd a menetirány szerinti jobb oldalon letért az útról és egy felázott vízelvezető árokba csapódott, ahol betontömbnek ütközött. A jármű centikkel kerülte el a közelben álló két fenyőfát. A sofőr használta a biztonsági övét, de megsérült az ütközésnél, a mentők kórházba szállították. A helyszíni szemle ideje alatt zavartalanul haladt a forgalom az érintett útszakaszon.

Szombaton délelőtt a 87-es főúton, Gencsapáti közelében, a kőszegi egyenesben tartott Kőszeg felé egy Fiat. Az autót vezető nő egy pillanatra másra figyelt, áttért a szemközti sávba, majd a menetirány szerinti bal oldalon lehajtott a töltésről. Használta a biztonsági övét, az elsődleges adatok alapján nem sérült meg súlyosan, a mentők kórházba vitték. Egy kutya is utazott az autóban, nem esett baja, a szombathelyi tűzoltók vigyáztak rá, míg egy családtag érte nem jött. A helyszíni szemle és a műszaki mentés ideje alatt rendőri irányítás mellett haladhatott a forgalom, időnként torlódás alakult ki. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Vasárnap délután a 87-es főúton közlekedett egy Audi Szombathely felé, amikor Táplánszentkereszt határában a gépkocsit vezető 80 év körüli férfi egy busz előzésébe kezdett az előzni tilos tábla, a záróvonal és a jobbra ívelő kanyar ellenére. A szabálytalan sofőr szembe találta magát egy szabályosan érkező személyautóval. A buszsofőr a fékbe taposott, így amikor az Audi vezetője jobbra rántotta a kormányt, érintőlegesen ütköztek. A kocsi lerepült a töltésen és hosszan letarolta egy családi ház nemrég elkészült kerítését, majd egy beépítetlen telken, a kerekein állt meg. A balesetben senki sem sérült meg. A helyszíni szemle ideje alatt rendőri irányítás mellett, egy sávon haladt a forgalom.