Hírek

Harmadik helyen végzett a Falco a Horváth Zoltán-emléktornán

2021. szeptember 14., 14:47

Nemzetközi szinten jegyzett csapatok látogattak a vasi megyeszékhelyre a 12. Horváth Zoltán Kosárlabda Emléktornára. A házigazda Falco KC Szombathely együttese két izgalmas találkozót követően a bronzérmet szerezte meg.

 

Harmadik helyen végzett a Falco a Horváth Zoltán-emléktornán

Hétvégén 12. alkalommal rendezték meg a Horváth Zoltán Kosárlabda Emléktornát az Aréna Savariában, amellyel a Falco egykori, tragikus körülmények között elhunyt centere előtt tisztelegtek. A megemlékezésen ezúttal is részt vettek Cece hozzátartozói, majd a kosárlabdáé volt a főszerep. Az egyik elődöntőben az osztrák Viena és a bosnyák Aleksandrovac, a másik ágon a szerb Belgrád, valamint a házigazda Falco csapott össze. Jól kezdte a mérkőzést a magyar bajnok a kellemetlen stílusú ellenféllel szemben. Az első félidő derekáig remek iramot diktált a Falco, a kisebb hibákat leszámítva vezetett is a találkozón. A szünet előtt azonban a belgrádi alakulat rendezte sorait, és sikerült fordítania is. Bár mindent megtett a szombathelyi együttes a győzelemért, végül 83-74-es vereséget szenvedett, így a bronzéremért az osztrák Viena csapata várt Milos Konakov alakulatára. A harmadik helyért zajló találkozó is nagy csatát hozott. Az első félidőben egymás hibáiból éltek a csapatok, de a második húsz percet a Falco kontrollálta jobban, így megérdemelten szerezték meg 78-73-ra megnyert mérkőzést követően a bronzérmet. A döntőt két ponttal a bosnyák Aleksandrovac nyerte a szerb Belgrád, valamint a magyar bajnok előtt. A kétnapos tornán kiváló formában játszott Perl Zoltán, aki a legjobb hazai játékosnak járó díját is kiérdemelte.

Perl Zoltán - játékos, Falco KC Szombathely
Nagyon jó erőfelmérő volt, az első meccsen a Belgrád ellen játszottunk. Nagyon keményen védekeztek ez egy jó tanulási lehetőség volt, hogy megtapasztaljuk, hogyan kell egy ilyen kemény, agresszív védekezés ellen játszani. A bécsiek ellen pedig az is egy szoros meccs volt, ők is keményen játszottak, elég rövid rotációval rendelkeztünk, de így is bírtuk és a végén ezt meg tudtuk nyerni.

Sokat nem pihenhetnek a szombathelyi kosarasok, hiszen szerdán egy felkészülési meccs vár a csapatra, míg a magyar bajnokság szeptember 21-én kezdődik a Falco számára. Akkor a Pécs együttese látogat majd az Aréna Savariába.