Újévi Operettgála
Vackor karácsonya

Hírek

Harmadik alkalommal rendezték meg a Savaria Nemzetközi Labdarúgó Ifjúsági Tornát

2023. augusztus 07., 18:49

Az U17-es fiúk mezőnyében a házigazda szombathelyiek mellett érkeztek csapatok Lengyelországból, Szlovákiából, Ausztriából és Szlovéniából is.

Harmadik alkalommal rendezték meg a Savaria Nemzetközi Labdarúgó Ifjúsági Tornát

A nyári időszak jobbára a felkészülésről szól valamennyi korosztályos labdarúgó együttes számára. A kemény alapozás és taktikai elemek gyakorlása mellett fontos állomása a tétmérkőzés, amelyen a szakmai stáb felméri, hogy hol tartanak a tanítványok. Ebből a célból hívták életre az Illés Akadémián a Savaria Nemzetközi Labdarúgó Ifjúsági Tornát, amelyen különböző nemzetek, komoly nemzetközi rutinnal felvértezett egyesületei teszik tiszteletüket évről évre.

Bakos Roland - szakmai vezető, Illés Akadémia

Külön nem készültünk erre a tornára, hiszen maga a torna a felkészülést szolgálja illetve azt is szolgálja, hogy több futballkulturát megismerjünk. Ugye U17-es korosztályról van szó, ahol azt gondolom, hogy már az eredményesség is előtérbe kerül. Harmadik Savaria Nemzetközi Tornánk ez, öt országból hívtunk csapatokat, célunk az volt, hogy minden környező országból tudjunk hívni csapatot.

Az Illés Akadémia mellett érkeztek csapatok Lengyelországból, Szlovákiából, Ausztriából és Szlovéniából. A kétnapos rendezvényen körmérkőzéses formában döntöttek a főszereplők a végső helyezések sorrendjéről. Bizakodásra ad okot, hogy a szombathelyiek valamennyi riválisukkal felvették a versenyt és az elmúlt évek tapasztalatai alapján töretlen a gyerekek fejlődése. Az Illés Akadémia együttese a negyedik helyet szerezte meg, a torna legjobb kapusának Farkas Dávidot, a szombathelyiek játékosát választották meg. A Savaria Nemzetközi Torna címvédéssel zárult: a szlovén Maribor csapata zsinórban harmadszor hódította el az aranyérmesnek járó trófeát.