Hírek

Hangolnak az őszi versenyszezonra a Haladás VSE kötelékébe tartozó súlyemelők

2022. szeptember 09., 23:50

A nyári szünetet követően kemény alapozással hangolnak az őszi versenyszezonra a Haladás VSE kötelékébe tartozó súlyemelők. A szabadkai meghívásos erőpróbát követően a hétvégén Tamásiban bizonyíthatnak a korosztályos országos bajnokságon Márkus Erzsébet tanítványai.

Hangolnak az őszi versenyszezonra a Haladás VSE kötelékébe tartozó súlyemelők

Csupán néhány hetes nyári szünet állt rendelkezésre a Haladás VSE súlyemelői számára. Ezt követően kőkemény alapozás várt a sportolókra majd megkezdődött számukra az őszi versenyidőszak. Márkus Erzsébet és Ligeti Ferenc tanítványai legutóbb egy nemzetközi meghívásos versenyen tehették próbára tudásukat. Boros Viktóriának, Papp Gézának és Pólya Mártonnak jól sikerült a szabadkai megmérettetés, de a hétvégén újabb erőpróba vár a szombathelyi korosztályos súlyemelőkre.

Márkus Erzsébet - szakosztályvezető, Haladás VSE
- Ezen a héten kerül megrendezésre Tamásiban a junior országos bajnokság. A junior országos bajnokságra szakosztályunk hét főt nevezett, remélem, hogy ebből aranyéremmel, ezüstéremmel, bronzéremmel is haza tudunk térni. Bízom benne, hogy minél jobb helyezéseket fognak elérni a versenyzőink.

A héten a technikai gyakorlatok csiszolására került sor, az edzések rendkívül jó hangulatban teltek. A Haladás a honi mezőnyben kimagasló utánpótlásképző műhelynek számít, így valamennyi versenyző dobogós helyezése reális elvárás a szakedzőktől. Darabos Sára és Papp Géza saját korosztályában és súlycsoportjában abszolút favoritnak számít, akik szeretnének aranyéremmel hazatérni a Tamásiban rendezendő erőpróbáról. A hétvégi állomás egyben jó felvezetés is lesz a szombathelyi súlyemelőknek, hiszen az elkövetkező hetekben valamennyi korosztályra nehéz versenyek várnak. Ennek megkoronázása az októberi U23-as és junior Európa-bajnokság, amit Albániában rendeznek, remélhetőleg szombathelyi indulókkal.