Hírek

Halálos baleset történt az M80-as autóúton Csákánydoroszló és Vasszentmihály között

2022. augusztus 04., 18:44

Egy lengyel kamion defektet kapott, és négy autót letarolt. A kamionsofőr a helyszínen meghalt, egy életveszélyes sérültet mentőhelikopterrel vittek kórházba.

 

Halálos baleset történt az M80-as autóúton Csákánydoroszló és Vasszentmihály között

A bal első kerék durrant ki, a kamion irányíthatlanná vált, áttért a szemközti sávba, és három autóval ütközött, mielőtt a szalagkorlátot átszakítva a hat méteres mélységbe zuhant. A kamionsofőr nem élte túl a balesetet. Az egyik kisodródó autó nekipördült egy másik személykocsinak. Tűzoltók vágták ki a roncsokba szorult embereket, öten sérültek meg, egyikük életveszélyesen. A Szentgotthárd felé tartó kamion vöröskeresztes jelzéssel haladt, valószínűleg adományokat szállított, rakománya bútorokból, fürdőkádakból állt. Az utat a helyszínelés és műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták, a kamionroncsot két daruval emelték vissza az úttestre.

Balogh Eszter - szóvivő, Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
"A baleset következtében a kamionsofőr, valamint a személyautókba két-két fő beszorult. Szentgotthárdról és Körmendről hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre, akik a műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett végezték. Áramtalanították a járműveket, majd feszítővágó és elektromos orrfűrész segítségével szabadították ki a beszorult embereket, akiket hordágyra fektettek. Az egyik embert mentőhelikopterbe, a többieket pedig mentőautóba helyeztek."