Hírek

Haladás VSE: Közel 80 versenyzőt várnak a Masters Országos Bajnokságra

2024. április 18., 18:36

A Vas vármegye bajnokságot, a Tóth Géza Emlékversenyt és a Savaria Kupát követően újabb kiemelt súlyemelő erőpróba házigazdája lesz a Haladás VSE: közel 80 versenyzőt várnak a Masters Országos Bajnokságra április 20-án.

Haladás VSE: Közel 80 versenyzőt várnak a Masters Országos Bajnokságra

Eseménydús hetek állnak a Haladás VSE súlyemelő szakosztálya mögött. Vas vármegye bajnoksággal indították az évet, ahol bemutatkozhattak a tehetséges gyerekek is, márciusban pedig a Tóth Géza Emlékversenyt és a Savaria Kupát bonyolították le. Szinte valamennyi hétvégére jutott kiemelt országos vagy nemzetközi erőpróba. Az utánpótlás-képzés, fejlesztés és versenyeztetés mellett az idősebb korosztály felé is nyitott a szombathelyi klub: lelkes amatőrök és visszavonult súlyemelők számára is edzési, illetve versenyzési lehetőséget biztosít a Haladás VSE. Újabb nívós versenyt sikerült Szombathelyre hozni. Április 20-án a Haladás súlyemelő csarnoka ad otthont a legidősebb generáció számára kiírt erőpróbának.

Márkus Erzsébet - szakosztályvezető, Haladás VSE

A Masters Országos Bajnokságnak is a Haladás VSE fog otthont adni, még nem rendeztem Masters Országos Bajnokságot. Viszont nagyon sok olyan versenyzőnk van, akik szeretnének indulni, lelkesek és sokszor már a szervezésben is besegítenek.

Népes mezőnyt várnak a szervezők Szombathelyre, az előzetes nevezések alapján mintegy 80 sportoló léphet a súlyemelő rúd mögé. A legfiatalabb 35, míg a legidősebb 80 éves lesz. Férfiak és nők is versenyeznek majd. Szombaton már reggel fél 7-től bemelegítéssel és mérlegeléssel kezdődik a program, majd a rangidős urak versengésével veszi kezdetét a bajnokság. Ezután a hölgyek következnek, akik szintén korosztályonként és súlycsoportonként bizonyíthatnak majd. A rendezvény ünnepélyes eredményhirdetéssel zárul 19 órakor.