Hírek

Hajnal - Hasadás címmel megnyílt Franken Vivien tetoválóművész kiállítása

2024. március 26., 11:45

Hajnal - Hasadás címmel megnyílt Franken Vivien tetoválóművész kiállítása a Puskás Tivadar Szakképző Iskola galériájában. A grafikákról és festményekről ősi magyar mitológiai alakok, stilizált állatfigurák köszönnek vissza.

Hajnal - Hasadás címmel megnyílt Franken Vivien tetoválóművész kiállítása

Ősi, mitologikus állatfigurák és emberalakok sorakoznak a Puskás-galéria falán. A frissen megnyílt kiállítás igazi női energiákat szabadít fel, miközben ember és természet több ezer éves kapcsolatát is megidézi.

Bodó Judit - történelemtanár, szervező

"Nem véletlen, hogy erre a tárlatra a tavaszi ébredés napján kerül sor, amikor ember és természet ismét megújul és harmóniába kerül."

A megnyitón Horváth Szabina dalai az ősi szakrális szertartások hangulatát idézték, teljes összhangban a képek üzenetével.

"Hogy áldást adjatok a szívemre."

Az izgalmas, többrétegű alkotások különös, varázslatos világot idéznek, és ősi, titkos tudást közvetítenek - mondta köszöntőjében Nagy Anna esztéta. Az alkotó önkifejezése egyben útkeresés is.

Nagy Anna - esztéta, egyetemi oktató, ELTE-SEK

"Nyughatatlanul keresi, milyen úton induljon el, hogyan vágjon neki az útnak, de az csak ritkán mutatja meg magát. Mintha azt mondaná: nem járnod kell rajtam, hanem eggyé válnod velem. Te magad leszel, aki lépteiddel kikövezel engem, én pedig maga leszek a fordulatokkal teli, kanyargó életed."

Franken Vivien gyerekkora óta rajzol, Rónaszéki Lindánál tanult szabadon alkotni. Minden művészeti forma érdekli, amivel ki tudja fejezni önmagát: fest, rajzol, agyagozik, fotóz, textillel is dolgozik. Figurái egy a modern hétköznapjainknál természetesebb, otthonosabb világot idéznek.

Franken Vivien - tetoválóművész

"Próbálom csak hagyni, hogy kibontakozzanak. Amikor elkezdem, nincs semmilyen koncepcióm, nekiállok és megyek velük. Néha egészen más lesz a végén, mint amit közben gondoltam. Aztán megkérdezgetem, hogy ők kicsodák, és mit akarnak nekem tanítani. Nagyon izgalmas."

Tetoválóművészként fontos számára, hogy megtalálja azt a többrétegű, mégis egyértelmű szimbólumot, amihez a vendége kapcsolódni tud.

Franken Vivien - tetoválóművész

"Abban tudok másoknak segíteni, hogy jobban megértsék, mihez akar valójában kapcsolódni. Például ha valakit egy oroszlán megszólít. A formák mögé nézünk, a lélekkel lehet egy mélyebb kapcsolatot teremteni az ősiségben is. A tetoválás mindig arról szólt, hogy felruházom magam valamivel, amit jobban szeretnék élni vagy érezni."

A kiállítás április 19-ig tekinthető meg.