Vackor karácsonya
Újévi Operettgála

Hírek

Hagyományteremtő szándékkal indította útjára legújabb versenysorozatát az E-sport Szombathely.

2023. július 25., 18:00

A sportbarátok labdarúgó tudásukról adtak számot az első Ratmayer-kupán.

Hagyományteremtő szándékkal indította útjára legújabb versenysorozatát az E-sport Szombathely.

A nyári időszak valamennyi kiemelt sportágban pihenéssel vagy felkészüléssel telik. Azonban nem csak a szabadban és a vízparton lehet minőségi időt eltölteni. Az E-sport Szombathely kedvcsináló labdarúgó tornára invitálta a virtuális világba a Fifa játék kedvelőit.

Takács Gergő - szervező
- Ez az az esemény, amikor találkozik az offline és az online. Hozzánk javarészt azok a játékosok jönnek, akik szeretik az offline játékot viszont visszamenőleg én is E-sportoló voltam még az őskorban. Így jött az ötlet, hogy mi lenne, ha csinálnánk és összekötnénk ezt a két-két játék - hiszen a játék ugye mindenkié - így jött az ötlet, hogy az E-sport Szombathellyel mi lenne, ha csinálnánk egy hagyományteremtő Fifa kupát.

Az első Ratmayer-kupára inkább a fiatalok adták le nevezésüket, ugyanakkor érződik, hogy már az idősebb generáció is szívesen ragad kontrollert. 

Tóth László - szervező, E-Sport Szombathely
- Nevezési díj volt összesen, ami kötelező volt. Tizenkét főre terveztük, ilyen délutánira. Ebből nyolc játékos tudott eljönni, egyéb okok miatt, a nyár miatt meg vasárnap van lemondták, ebből nem csináltunk semmilyen problémát. Átvariáltuk egy kicsit a versenyt a fiúknak, többet játszanak, többet vannak itt és így mindenki jól járt.

A hagyományteremtő szándékkal életre hívott torna célja, hogy versenyzési lehetőséget biztosítson az e-sport kedvelőinek. A szervezők később különböző helyszínek bevonásával házibajnokság elindítását is tervezik. Az egyes állomások győztesei oklevelet és érmet kapnak jutalmul, továbbá a szezon végén részt vehetnek a bajnokok tornáján is.