Hírek

Ha a keresztények közelednek Krisztus felé, akkor egymáshoz is közelebb kerülnek

2023. január 20., 19:46

A Székesegyházban gyűltek össze a szombathelyi keresztény felekezetek tagjai, hogy közös istentiszteleten vegyenek részt. Szombathelyen hétfőn vette kezdetét az imahét, minden este más-más templomban gyűltek össze a hívek.

Ha a keresztények közelednek Krisztus felé, akkor egymáshoz is közelebb kerülnek

A református, evangélikus és katolikus püspökök mondták el gondolataikat az erre a hétre és napra kijelölt bibliai szakaszokról a Székesegyházban az ökumenikus imahéten. Krisztus által tud az ember jót cselekedni, teremni a lélek gyümölcseit, mondta igehirdetésében Steinbach József református püspök.
 
Steinbach József - református püspök
“Szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás.”
 
Az Isten akkor is velünk van, ha úgy érezzük, hogy távol vagyunk tőle. És ez jó hír nekünk is, a mai nehéz időkben - ezeket a gondolatokat Szemerei János evangélikus püspök fogalmazta meg a 137. zsoltár kapcsán.
 
Szemerei János - evangélikus püspök
“Azt kívánom, hogy amikor nehéz időket élünk meg, nehéz krízisekben vagyunk segítsen minket ezeken át az Isten és visszatekintve tudjuk kimondani: ott is velünk volt, ott is átölelt minket az Isten.”
 
Az ökumenikus imahét lehetőséget ad, hogy az emberek megnyissák a szívüket az ég felé, Isten felé, mert egyedül ő képes betölteni az emberek szívét - mondta a napra rendelt evangéliumi szakasszal kapcsolatban Székely János.
 
Székely János - megyéspüspök
“Erre hívjuk a világot is: nyissuk meg az életünket, társadalmainkat az ég felé, csak Ő tud minket betölteni békével, emberséggel, jósággal. Így maradhatnak meg szépnek, jónak a családjaink. Így maradhatnak meg emberhez méltónak a  nemzetek.”
 
Az ökumenikus istentisztelet a három püspök áldásával fejeződött be. Az imahét Szombathelyen már pénteken, a Zárda-templomban tartott ifjúsági alkalommal lezárul.