Hírek

Győzelemmel folytatta szereplését az NB I/B-ben vitézkedő Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

2022. november 24., 19:02

Győzelemmel folytatta szereplését az NB I/B-ben vitézkedő Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia. A lányok kiváló védekezéssel őrölték fel pécsi riválisukat a legutóbbi fordulóban. Az Aréna Savariában megrendezett összecsapáson a Pődör-testvérek 14 góllal terhelték meg a PEAC kapuját.

Győzelemmel folytatta szereplését az NB I/B-ben vitézkedő Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Továbbra is nagy versenyfutásban van az SZKKA együttese a feljutást érő helyekért. Pődör Zoltán tanítványaira nehéz percek vártak a 11. fordulóban is, hiszen a jó erőkből álló Pécs látogatott az Aréna Savariába. Hiába a nagy teher, Varga Nikolették erőt merítettek a hazai szurkolókból, és rögtön a kezdést követően sikerült akaratukat az ellenfélre erőltetni. Kemény védekezéssel és hatékony támadójátékkal alaposan megnehezítették a PEAC dolgát. A baranyai együttes az első tíz percben egyetlen gólt szerzett, ami a szombathelyi kapusok formáját is dicséri. Az első félidőben állandósította 4-5 gólos előnyét a vasi gárda, és ezt jól őrizte a nagyszünetig. A második játékrész sem hozott nagy fordulatot: az SZKKA remekelt saját kapuja előtt, megfontoltan építette veszélyes akcióit. Főként a Pődör-testvérek voltak elemükben, ketten összesen 14-szer vették be a pécsiek kapuját, ami döntőnek bizonyult. Bár a PEAC igyekezett megnehezíteni a szombathelyiek dolgát, ezúttal nem volt esélyük a pontszerzésre. A találkozót megérdemelten, 24-19-re nyerte meg az SZKKA.

Pődör Zoltán - vezetőedző, SZKKA
- Azt gondolom, hogy összességében mind a védekezés, mind a védekezés mögötti kapusteljesítmény az volt szerintem a mérkőzésen a döntő. Támadójátékban azért maradtak bennem hiányosságok, tehát ezt át kell még nekem itt szervezni. Azért még mindig küzdünk, sok-sok sérülttel, sok hiányzóval. Ugye nehéz ha bele kell nyúlni egy meccsbe vagy ha nem működik, nehéz váltani. Azt gondolom, hogy ezt kell nekünk most kicsit összerakni, meg hát ugye amit láttunk és átbeszéltünk a lányokkal a meccs után, hogy a befejezésekbe kell javulni.

Győzelmével megerősítette negyedik helyét az SZKKA. Szerdán újabb rangadó vár Pődör Zoltán együttesére. Ezúttal idegenben, a Soroksári Sportcsarnokban bizonyíthat a vasi alakulat. Ellenfele a tabella hatodik helyén álló Kispest lesz, amelynek soraiban több, korábbi élvonalbeli játékos is helyet kapott. A 12. forduló rangadója este fél hétkor kezdődik.