Hírek

Gyermek futóverseny a Csónakázó-tó szigetén

2021. október 20., 14:47

A Szombathelyi Szabadidősport Szövetség és a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület 35. alkalommal rendezte meg őszi futását október 12-én. A tavalyihoz hasonlóan ezúttal is a Csónakázó-tó szigetén tartották a gyerekek futóversenyét.

 

Gyermek futóverseny a Csónakázó-tó szigetén

Pár guggolás, rövid bemelegítés után eldörrenhetett a rajtpisztoly. Nagy volt a nyüzsgés a Csónakázó tó szigetén. Második alkalommal rendezték itt a szigetkör futóversenyt óvodásoknak, iskolásoknak és középiskolásoknak. A Gazdag Erzsi Óvoda csöppségei is várták a rajtot. Bence például nagyon szereti a futást, nem először vág neki a távnak.

Malkó Maximilan Bence
,,Igen szeretek, már futottam apával itt ezen a szigeten…”

Csonka Szilvi színésznő kislánya, Hédi sem ma kezdte, ő már a városi sportnapon is nagyon jó eredményt szerzett.

Micó Hédi
Te a csoportból mindig első szoktál lenni?-Igen. És már tavaly is indultál a versenyen? Igen-És most is első leszel? Igen

Diákolimpia szabályai szerint állapították meg a korosztályokat. Korcsoportonként az első hat helyezettet díjazták. Óvodai különdíjakat is osztottak és csapatversenyek győztesei is kaphattak elismerést. A versenyzésen kívül a környezettudatosság is szerepet kapott, az ifjú sportolók a kapott frissítők csomagolását szelektíven gyűjtötték.  

Kívés István- sportközpont vezető,  ELTE Savaria Egyetemi Központ
Az óvodásokkal kezdünk óvodásoknak van kis csoport és nagy csoport, nekik egy körük van és ahogy mennek fölfelé a korcsoportok egészen középiskola 6. korcsoportig, az már 3 kör. Van egy abszolút futamunk a végén, az is 3 kör

Az ELTE diákjai szakmai gyakorlatként segítették az esemény koordinálását.

Lőrincz Zsófia
Látni a gyerekeken azt a sportszenvedélyt, hogy a szabadban ilyen jó időben űzhetnek , illetve mi gyakorlaton lévők meglátjuk , hogyan szervezzük meg ezt a rendezvényt .

Az eseményt László Győző alpolgármester nyitotta meg.

László Győző, alpolgármester
Szerencsénk van az időjárással minden adott ahhoz, hogy érezzék magukat a gyerekek , de azt hiszem a szüleik egyaránt . Ez egy olyan rendezvény, amit sokadszor rendezünk meg és a jövőben is meg szeretnénk.

Az nevezés díjtalan, és jövőre is várják a gyerekeket szabadtéri sportolásra, versenyzésre.