Hírek

Gyerekek a színpadon

2022. május 11., 19:01

Végre ismét a megszokott módon, két napos rendezvény keretében zajlott az AGORA Gyermek és Ifjúsági Fesztivál. Hat művészeti kategóriában léptek színpadra a gyerekek. Az első napon az óvodás és alsó tagozatosok mutatkoztak be, a második napon a felső tagozatosok és középiskolások léptek fel.

 

Gyerekek a színpadon

Suttogva gyakorolt az aulában az Csepregi Általános Iskola kórusa. Még egy utolsó próbával és kisebb sétával töltik a várakozás idejét.

Kállai Judit-osztályfőnök , felkészítő tanár
,, A Kis Kata zenekartól adjuk elő a Magyar vagyok című dalt, 9 éves kislányokkal készültünk. A Harangvirág névre hallgatunk és több éve gyakorolunk mi már, de sajnos a pandémia miatt nem tudtunk még élőben megnyilvánulni.,,

A pandémia miatt elmaradtak a fesztiválok. Most izgatottan várták a színpadi fellépést, ezen az eseményen találkozhattak a gyerekek egymással és a közönséggel.

Kiss Andrea - szervező, igazgatóhelyettes, AGORA
,, A megszokott kategóriákat hirdettük meg, tehát versmondás , mese-és prózamondás , mai  dal éneklés népi zene, népi hangszer , népdaléneklés, egyéb kategória.,,

Töretlenül népszerű a mai dal, a modern tánc kategóriára viszont szinte alig jelentkeztek. Sokan mesével készültek.

Boros Lilla Tünde
,, Gazdag Erzs: Légy és a béka.,,

Kecskés Viktória Eliza
,, Fésűs Éva. Toppantó királykisasszony című meséjével érkeztem, és egy királylányról szól, aki hasonló hozzám.,,

A megnyitón a szervező és házigazda AGORA Savaria kommunikációs igazgatója, Novák Edina és az ügyvezető, Horváth Zoltán köszöntötte a Gyermek Ki Mit Tud résztvevőit és kísérőket. Öröm számukra, hogy van aki elsőként, van aki sokadjára de itt az AGORában lép föl a világot jelentő deszkákra. A zsűri tagjai Prikazovics Ferenc előadóművész, Nagy Cili színész, Baranyai Ákos zenész, Tanai Erzsébet népdalénekes.

Vencel elsőként lépett fel a Szivárvány Óvodából. 3 és fél éves kora óta zongorázik. Őt sorban követték két napon keresztül mesékkel, dalokkal társai : kis-és középiskolások. Díjakat nem osztottak ki, arany, ezüst-és bronz minősítéseket kaptak a gyerekek .