Hírek

Gyártóipari fókusznapot tartott a BNI Nyugati Szél csoportja a Király Sportlétesítményben

2024. május 29., 00:43

Gyártóipari fókusznapot tartott a BNI Nyugati Szél csoportja a Király Sportlétesítményben. Az eseményre meghívott vendégek és a szervezet tagjai megosztották egymással kapcsolati tőkéjüket és üzleti ajánlásokkal segítették egymást.

Gyártóipari fókusznapot tartott a BNI Nyugati Szél csoportja a Király Sportlétesítményben

Mintegy 30-an ültek össze a Business Network International gyártóipari fókusznapján. A meghívott vendégek - többek között - a fuvarozás és szállítmányozás, a munkaerőtoborzás, az acélszerkezetek gyártása és az online marketinggel kapcsolatos tapasztalataikat osztották meg egymással. A rendezvény célja az volt, hogy a nyugati határszéli régió vállalkozói közelebb kerüljenek egymáshoz.

Horváthné Kocsis Henrietta - igazgató, BNI Vas és Zala régió

“Az én feladatom az, hogy minél több vállalkozónak egy olyan sikerközösséget hozzak létre, ami az ő lakókörnyezetében van, és mondjuk egy ilyen 20-30 percen belül elérhető, hogy ne kelljen mondjuk azért Budapestre vagy egy nagyobb megyeszékhelyre utazni, ami távol van az ő lakhelyétől, hogy ő rendszeresen részesüljön ebben a közösségi üzleti élményben.”

A BNI közel negyven éve indult Amerikában. Mára a nemzetközivé nőtt kapcsolatépítő szervezet több, mint 80 országban működik. Magyarországon ezernél is több cégvezető tagja valamelyik BNI csoportnak.

Kollár Péter - Expressz Toborzó Iroda

“Már most rengeteg pozitív tapasztalatra tettem szert, hiszen voltam Szombathelyen is vendégként most már több alkalommal, illetve kettő alkalommal, illetve ma is, és ennek kapcsán igazából született sikeres üzleti kapcsolatom igazából nem is egy, hanem szám szerint négy vagy öt.”

A franchise-alapon működő szervezet tagjai hetente találkoznak, hogy jobban megismerjék egymást. Az így kialakuló bizalmi légkörnek köszönhetően jutalékmentes üzleti kapcsolatok alakulnak ki.

Gyurácz Zoltán - elnök, BNI 97301 Nyugati Szél csoport

“Nagyon jó volt látni, hogy ennyi vállalkozót meg tudtunk szólítani és ennyi vállalkozó jött el erre a találkozóra. Elég csak körülnézni a teremben: mindenki beszélget, névjegykártyák cserélődnek és már a köszönő körben elhangzott, hogy mennyi ajánlást tudtak adni a vendégek egymásnak és a tagok is a vendégeknek, úgyhogy ez a fajta pezsgés az, amit egy ilyen csoport meg tud hozni akár a tagok életébe, de egy nagyobb léptéket tekintve a régió vállalkozásának és gazdaságának az életébe is.”

A BNI új stratégiai partnerségek és új értékláncok létrehozásának a lehetőségét kínálja. A Vas vármegyei csoport már több, mint öt éve működik. A BNI tagok rendszerint néhány évig maradnak a hálózatban, de a fluktuáció itt kifejezetten előnyös, hiszen új lendületet ad a vállalkozói közösségnek. A tagságra pályázni kell.