Hírek

Gadó András győzött a Premium Strongman League HUNGARY erősember-verseny ötödik állomásán

2023. augusztus 23., 20:08

Gadó András győzött a Premium Strongman League HUNGARY erősember-verseny ötödik állomásán, Szombathelyen. Nyolcan mutatták meg erejüket, kitartásukat és ügyességüket. Az erőpróbák között volt egy újdonság is, a Conan-kör, ami komoly kihívást jelentett.

Gadó András győzött a Premium Strongman League HUNGARY erősember-verseny ötödik állomásán

A versenyt a Szombathelyi Kötélugró Klub bemutatója nyitotta. A lányoknak az első feladatban, a Conan-ben is komoly szerep jutott, ők ültek a karon, amit a versenyzők forgattak. Ez újdonság volt a feladatok között, a rutinos versenyzőknek is kihívást jelentett.

Makai Renátó - versenyző

“Tartani nem mondom, hogy tartok tőle, még nem csináltam a Conan-kört, amivel kezdünk, úgyhogy kíváncsi vagyok rá, hogy hogy fog menni, újdonság lesz nekem, talán az autófelhúzás lesz, amire most azt mondanám a mostani versenyszámok közül, amire azt mondanám, jól kell mennie.”

Nyolcan mutatták meg ügyességüket és erejüket. Az ország minden tájáról, például Siklósról, Nagykátáról, Kiskunhalasról, Szegedről és Komáromból is érkeztek versenyzők az erőpróbára. A díszvendég minden idők legjobb magyar erőemelője volt, aki Gadó András baráti invitálására érkezett.

“Világbajnok, világcsúcstartó erőemelő legenda, Árvai István!”

A több tucatnyi versenyszámból egy-egy helyszínen ötöt-hatot választanak ki, az adott terepviszonyoknak megfelelően.

Dusnok Imre - vezető bíró

“Lesz majd egy nyomósorunk, ahol négy darab eszközt kell a fejük fölé kinyomni, aztán lesz az autótartás, aztán lesz egy lengősúlycipelés, ott 350 és 400 kg között választhatnak a versenyzők, majd a záró egy úgy hívjuk, hogy pakolós versenyszám, ott lesz egy jajjaj, kettőszáz kilós keretcipelés, amit tíz méterre kell elvinni, egy 110 kg-os izlandi keret cipelés, amit szintén tíz méterre kell, majd egy 140 kilós hordó, majd az utolsó, a kedvenc, a 160 kilós bödön, úgy kell elképzelni, mint egy lekvárfőző bödönt, és azt kell felrakni egy állványra.”

Az első feladatban Gadó szépen nyomta a kört, végül ebben egy versenytársa megelőzte. A szombathelyi erősember a szervezést is magára vállalta.

Gadó András - főszervező, elnök, Magyar Erősember Liga

“Hála Istennek most ideért minden olyan versenyző, aki számomra ebben a versenysorozatban nagy riválisnak számít, és az ötödik fordulója a PLS Hungary versenysorozatnak, még lesz egy selejetező, utána a hatodik és a döntő állomás, eddig feles a mérleg, van három ötödik helyem, egy második hely, mai napon is azért küzdök, hogy dobogós helyet nyerjek, a végelszámolásban erre nagyon nagy szükség lenne.”

Az erőfeszítéseknek meg is lett az eredménye: Gadó András felállhatott a dobogó legfelső fokára.