Hírek

[FUTSAL] Berettyóújfalu - Haladás

2022. szeptember 15., 21:37

A tavalyi döntőt követően először találkozott az új futsal bajnokság során a Berettyóújfalu és a Haladás. A fordulatos és sok gólt hozó összecsapást jól kezdte a vasi együttes, mégis pont nélkül távozott a Pálfi István Sportcsarnokból.

[FUTSAL] Berettyóújfalu - Haladás

A visszafogott szezonkezdetet követően a Magyar Futsal Akadémia felett aratott magabiztos sikerrel hangolt a bajnokság kiemelt rangadójára a Haladás VSE. A címvédő a legutóbbi döntőbeli ellenfele, a Mezei Vill FC otthonába látogatott az NB I-es bajnokság 4. fordulójában. Jól is kezdte az összecsapást a vasi alakulat, amely már a második percben megszerezte a vezetést. (02:50) Dávid Richárd kapott egy jó labdát, a válogatott játékos a kimozduló kapus mellett talált a hálóba. Ezt követően viszont gyorsan megváltozott a játék képe, (06:01-) a Berettyóújfalu játékosa, Mattheus előbb egyenlített, majd egy védelmi megingást követően a vezetést is megszerezte csapatának. Nem muzsikált fényesen a Haladás hátsó alakzata, amely szűk tíz perc leforgása alatt ötször is kapitulált. (13:50) Hiába kért időt Juanra Calvo vezetőedző, csak a félidő hajrájában tért magához a vasi zöld-fehér együttes. A szünet előtti 5-2-es állást Luiggi Longo állította be egy szép egyéni alakítás végén. (1:05:21) A második játékrészt motiváltabban kezdte a Haladás, Dávid Richárd átadásából Hajmási volt eredményes. Bár sikerült a védelmet megszilárdítani, a támadások rendre elhaltak a védőkön. A 6-3-as végeredményt Dróth labdavesztését követően Rafinha állította be.

Alasztics Marcell - játékos, Haladás VSE
- Az első félidőt jól kezdtük, mégis 5-1-es hátrányban mentünk a félidőbe. Tehát akár alakulhatott volna a meccs úgy is, hogy a Berettyó ellen általában szokott: jól kezdünk és utána megtartjuk az eredményt. Sajnos ma nem így alakult, olyan hibákat vétettünk, amit az előző években nem vétettünk, főleg védekezésben. Kicsit túl gondoltuk a játékunkat, magamat is ideértem, sajnos saját magunk szintje alatt teljesítettünk, főleg az első félidőben.

A Berettyóújfalu elleni pontvesztésével a Haladás 1 győzelemmel, 1 döntetlennel és 2 vereséggel a 6. helyről várhatja a folytatást. Juanra Calvo vezetőedzőnek lesz ideje a csapat gyengébb szekciójának kijavítására, hiszen a válogatott szünet miatt a bajnokság csak szeptember 26-án folytatódik. Akkor az Á Stúdió Nyíregyháza lesz a címvédő vendége.