Hírek

Fut a város!

2023. október 10., 16:47

Fut a város címmel második alkalommal rendezték meg az Ébredj Szombathely! programsorozat futóversenyét szombaton a Fő téren. A szervezők minden korosztályra gondoltak, így a néhány száz métertől a 10 kilométerig mindenki megtalálhatta a neki való távot.

Fut a város!

Futók vették birtokba a Fő teret, még ha csak időszakosan is. A tavaly hagyományteremtő szándékkal életre hívott Fut a város rendezvény idén is nagy sikert aratott.

Nemény András - polgármester
- Azt gondolom, hogy a szombathelyiek nagyon szeretnek sportot nézni, de még jobban űzni és a lehetőséget meg kell teremteni. A sportok alapja a futás és tudom, hogy a szombathelyiek nagyon szeretnek futni. Elvégre ez egy magányos sportág, de ahol van egy jó közösség, egy városi közösség, akkor megmutatják, hogy együtt is lehet űzni, mert van rá igény. S itt van rá igény, mert rengetegen jelentkeztek - felnőttek és gyerekek egyaránt - úgyhogy nagyon bizakodó vagyok, hogy ez a második. Még csak a második, de lesz még tizedik, huszadik és még tovább Fut a város program.

A rajtszámok átvételét és a pálya útvonalának ismertetését követően közös bemelegítésre került sor. Ezt követően a futókon volt a sor, hogy teljesítsék a választott távot. A legkisebbek néhány száz méteren bizonyíthattak, míg a bátrabban az 5 vagy a 10 kilométeres szakasznak vágtak neki. Akadt olyan család is, amely váltóban nevezett, és vett részt a sportos programon.

Nagy Patrik - versenyző
- 14 éves vagyok, a keresztanyukám is szeret futni és úgy döntöttünk, hogy ide eljövünk és a 10 kilométer váltófutásra jöttem, jöttünk.

A versenyzők a Fő tér és a Sportliget között teljesítették a szakaszokat. Valamennyi befutó emlékérmet és ajándékokat kapott, amit a program fővédnökétől Halmosi Zoltánné Séfer Rozáliától és Nemény András polgármestertől vehették át a résztvevők.