
Igazi nyári hangulat, íz- és illatkavalkád fogadja a Vásárcsarnok látogatóit, a pultok tele vannak szezonális zöldségekkel és zamatos gyümölcsökkel.
Horváth Emil - árus
“A borsó, a zöldbab, meg most kezd a málna beérni. Az, meg a ribizli. A többi más minden van, paprika, paradicsom, amit el lehet képzelni. Tök, karfiol, minden van, meg legfőképpen a sárgabarack mert most nagyon meleg van, összeérik a sárgabarack két héten belül, és akinek van ideje, az már befőzi őket, úgyhogy én azt tudom erre tanácsolni, aki akarja, hogy házi lekvár legyen, ne a boltban kelljen megvenni, ha nem lusta rá, most kell megvenni, mert 35 fok van, minden beérik.”
A sárgabarack és a meggy kilója 1800, a cseresznyéé 2800 forint. A fehérhagymacsokor 400 forint körül alakul. A málnának és az áfonyának is szezonja van, ezeket dobozban, 2000 forint körül lehet beszerezni.
Némethné Zsuzsa
“-Ami most jó árban van, még elfogadható a sárgabarack meg a meggy. Ezek vannak, hát ugye a dinnyét nem szeretjük annyira.
-És ezekből készít befőttet?
-Igen, hogyne. A sárgabarackot szeretik a gyerekek, unokáim...igen, ezeket szoktam eltenni.”
Katalin friss zöldbabért jött ki a piacra, ízletes főzelék készült belőle a családnak.
Horváth Katalin
“Friss az áru az biztos, a boltban meg hát nem is nagyon lehet kapni zöldbabot azt biztos, hogy nem, mert a piacon is csak 2-3 helyen van.”
Lehet már kapni friss sóskát és spenótot, és ahogy közeledik a szezon, a dinnye is egyre olcsóbb, kilója most 500 forint körül kapható.