Hírek

Folytatódott a korosztályos röplabda-bajnokság a Szombathelyi Sportiskola U17-es együttese számára

2024. április 19., 18:35

Hazai pályán folytatódott a korosztályos röplabda-bajnokság a Szombathelyi Sportiskola U17-es együttese számára. A rájátszásban kiválóan teljesítő vasi csapat a Veszprém és a Dág ellen sem fékezett, és szettveszteség nélkül nyert.

Folytatódott a korosztályos röplabda-bajnokság a Szombathelyi Sportiskola U17-es együttese számára

Szinte minden hétvégén megtelik a Horvát Oktatási Központ csarnoka, amely a Szombathelyi Sportiskola röplabda szakosztályának hazai pályája. Az eredményes munka bizonyítéka, hogy több játékos is a korosztályos válogatottság küszöbén áll. Az U17-es együttes bajnoki érem-reményeket dédelget.

Bedőcs Gergely - szakosztályvezető, Szombathelyi Sportiskola

Mögöttünk jelenleg tart az U17-es harmadosztályú bajnokság Észak-nyugati csoportjának az aktuális fordulója. A mai nap három mérkőzést rendezünk itt a Horvát oktatási központban. Vendégül látjuk egy veszprémi és egy dági csapatot. A kilátások jók - eddig nagy magabiztossággal vezetjük a bajnokságot.

A szombathelyi lányok kezdésként könnyedén győztek a Veszprém ellen 3:0-ára. A dági csapat viszont nehezebb ellenfélnek bizonyult, hiszen képzett játékosokkal és bő kerettel érkezett az összecsapásra. Felváltva estek a pontok, a Dág erőssége a gyors és határozott nyitásfogadás volt, míg a SzoSI a háló közelében dolgozott kiválóan. Az első negyed közepén begyújtotta a rakétákat a szombathelyi együttes, a vendégek mestere cserékkel és időkéréssel akarta felrázni tanítványait. Ám a házigazda továbbra is pontos ütésekkel operált, és alig negyedóra alatt lépéselőnybe került. A dági együttes innentől már csak tisztes távolságból követte a vasi riválisát. Végül a Sportiskola a Dág elleni találkozót is 3-0-ára nyerte meg. A szombathelyi lányok listavezetőként egyre közelebb kerülnek a bajnoki döntőhöz.