Hírek

Folytatódnak a parkoló felújítások a városban

2024. június 05., 19:37

Folytatódnak a parkolófelújítások a városban. A SZOVA munkatársai ezúttal a Joskar-Ola két pontján, a Pázmány Péter körút 42-48. és a 30-40. mellett található szilárd útburkolattal nem rendelkező területeket antigorit kőzet zúzalékkal töltötték fel.

Folytatódnak a parkoló felújítások a városban

Folyamatosan dolgoztak a munkagépek a szerdán a Pázmány Péter körút több pontján is. Az elmúlt időszakban 130 parkolóhely újult meg a Joskar-Ola-városrészen, több mint 100 tonna antigoritot terítettek el a Szova Zrt. munkatársai, hogy egyenletesebb legyen a felület, és eső után ne okozzon gondot a sár. A beruházás annak a fejlesztési programnak a része, amelynek köszönhetően az elmúlt években több tucat új parkolóhely is létesült a lakótelepen.

Kelemen Krisztián - önkormányzati képviselő

Az elmúlt években itt a választókörzetben 80 db új parkoló épült. Ebből 22 darab a Kenyérvíz utca környékén, 44 darab a piac környékén és 14 darab a Barátság utca 17. szám melletti területen. Még további 130 parkolót tervezünk megépíteni Európai Uniós forrásból. Ezeknek a helyszíne a Pázmány Péter körút 25. szám mellett a Károlyi antal utca végén és a Barátság utcában.

A parkolófelújítás ma délutánra befejeződött, így a lakók este már birtokba vehették a várakozóhelyeket. A következő hónapokban további helyszíneken hoznak rendbe parkolókat.